Burse şi finanţări nerambursabile pentru elevi şi studenţi

1Comentariu
Burse şi finanţări nerambursabile pentru elevi şi studenţi
ORADEA – Municipalitatea pregăteşte o serie de măsuri pentru a stimula competitivitatea în mediul universitar şi preuniversitar.

Astfel, Primaria Oradeava promova un proiect de hotărâre prin care să acorde burse şi finantari nerambursabile pentru elevii, profesorii şi unităţile şcolare din Oradea.

„Vor fi 50 de burse pentru elevi merituoşi şi 50 de burse pentru studenţi. Bursele vor fi de 300 de lei pe lună”, a declarat Marcel Boloş, directorul Administraţiei Imobiliare Oradea. De asemenea, profesorii care participă cu lucrări publicate la evenimente internaţionale vor beneficia de bani pentru transport, cazare şi masă. „Mai pregătim un program de finanţări nerambursabile pentru şcoli, în total 200.000 de lei. Şcolile care doresc finanţare pentru cercetare în special vor putea depune proiect pentru finanţare”, a explicat directorul AIO.

Tot pentru stimularea competitivităţii în mediul educaţional, începând de anul viitor, municipalitatea va acorda 9 premii de excelenţă, 4 pentru elevi merituoşi şi 5 pentru studenţi cu rezultate deosebite. „Este vorba de premii în valoare de 3000 de lei brut”, a spus Marcel Boloş.

Tot în cadrul acestui program Primăria Oradea va publica o revistă a şcolilor din Oradea, în 1000 de exemplare pe trimestru, în care fiecare şcoală va avea posibilitatea să-şi promoveze evenimentele importante. „Vom mai finanţa în fiecare an două evenimente relevante pentru şcoli, în limita a 3000 de euro”, a conchis Marcel Boloş.

Proiectul de hotărâre cu toate aceste măsur va fi pe masa consilierilor locali în şedinţa ordinară de joi.
Georgiana Anghel1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor