Bursele Filantropia – sprijin pentru tineri

De Dan Birta
Reactualizat la:
Bursele Filantropia – sprijin pentru tineri
Zece tineri bihoreni beneficiază de burse Filantropia, în valoare de 100 de lei/lună, pe toată perioada anului şcolar.

Un număr de zece tineri elevi şi studenţi de la mai multe instituţii de învăţământ din Oradea şi judeţul Bihor s-au bucurat, joi, 13 aprilie, 2016 de acordarea burselor sociale Filantropia pe martie – aprilie 2016.

Bursele au fost acordate în cadrul unei întâlniri non – formale cu voluntarii care asigură administrarea Programului de „Burse Filantropia 2015-2016”, la Centrul de zi pentru persoane cu dizabilități din Oradea, str. Buzăului 2B. Bursele sunt oferite de către Asociația „Filantropia” a Episcopiei Oradiei, parte componentă a Federației „Filantropia” a Patriarhiei Române. „Este al cincilea an consecutiv de când Asociația «Filantropia» Oradea acordă astfel de burse, ce vin în sprijinul dezvoltării integrale și comunitare a copiilor și tinerilor”, ne-a informat părintele Laurenţiu Lazăr, preşedintele asociaţiei.

Până în prezent, peste, în cei cinci ani de funcționare a acestui program de burse, peste 100 de copii și tineri au primit sprijinul Asociației „Filantropia” Oradea, primind burse lunare a câte 100 de lei sub formă de tichete valorice pentru achiziționarea de bunuri, pe toată perioada anului școlar.

Pe lângă acest sprijin financiar, bursierii mai primesc ajutoare materiale constând în articole de vestimentație, încălțăminte, dar și hrană sau bunuri de folosință personală, pe care Asociația „Filantropia” Oradea le obține prin rețeaua de voluntari ai organizației eparhiale, prin implicarea comunităților parohiale. Între cele ele mai active parohii poat fi numită și Parohia Ioșia din Oradea, prin activitatea dedicată cauzelor filantropice în care părintelui Vasile Dindelegan și soția dânsului doamna Camelia îndeamnă comunitatea parohială la implicare filantropică. La aceștia se adaugă și alți donatori în nume propriu, care iubesc filantropia și roadele ei.

Bursieri şi voluntari

Elevii şi studenţii bursieri, însoţiţi de părinţi şi de cadre didactice, au fost primiţi de către reprezentanții Asociației „Filantropia” Oradea și ai sponsorului principal SC Benvenuti SRL, precum şi de un colectiv de voluntari inimoși apropiați permanent cauzelor filantropice deschise de asociație

Majoritatea tinerilor bursieri sunt implicați în proiecte de voluntariat ale organizației eparhiale, învăţând astfel să își exprime recunoștința pentru bucuria locuirii comunitare și înmulțind iubirea de oameni în comunitățile celor aflați în dificultate. Astfel, bursierii au participat la activități de voluntariat în cadrul Centrului de zi pentru persoane cu dizabilități de pe str.Buzăului 2B, din Oradea, la proiectul intitulat „Masa Săracilor”, la activități nonformal educative pentru tineri și la multe alte activități dedicate celor aflați în dificultate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !