Business-show: B4B a trecut testul focului!

De Veronica Bursaşiu
Business-show: B4B a trecut testul focului!
Business for Business – pe scurt B4B – eveniment de tip „piaţă de business” a trecut proba relevanţei şi exigenţei publicului avizat din Bihor, Arad, Satu Mare şi Maramureş.

Traineri de renume, precum Mircea Chira, Paul Brad şi Daniel Ciucur au ţinut cu sufletul la gură antreprenorii din salonul Continental Forum. Întrebarea ce stătea pe buzele tuturor la începutul expunerilor era: „Oare ce pot să ne spună aceşti oameni pentru ca afacerile noastre, job-urile noastre, sau, în fine, vieţile noastre să fie mai bune?”

„Ne-ai scos din tranşee”

După primele minute au început şi primele exclamaţii de apreciere din partea participanţilor. Lucruri extrem de simple, care aplicate în vieţile şi afacerile noastre fac mari diferenţe. Înţelegerea fenomenului de leadership a şi făcut ca în final una din participante din Satu Mare, Torok Janeta să mărturisească managerului de proiect, Eugen Antal: „Bucurie şi deschidere pe toate fronturile, ne-ai scos din transee. Eu sigur mi-am lărgit viziunea şi tocmai aplic. Mobilizare generală!”.

Viziunea este ceea ce diferenţiază un om obişnuit, un conducător de firmă sau de instituţie de liderul acelei firme sau instituţii. Oamenii urmează liderii din respect şi pe ceilalţi din obligaţie. Oamenii primesc mai mult respect de la un lider şi mai puţine coerciţii. Aceasta este şi provocarea actuală: cum să folosim resursele pe care le avem pentru a maximiza potenţialul afacerilor.

Au onorat cu prezenţa la evenimentul de business al anului organizat sub sigla Federaţiei Patronilor reprezentanţii autorităţilor: Claudia Timofte – Director cancelaria Prefectului Bihor, Ioan Mang – Vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Bihor, Muresan Ovidiu – Viceprimar al Municipiului Oradea, Aurel Mohan – Conilier municipal si Mina Giurea – Director Economic la Camera de Comerţ şi Industrie Bihor. Fiecare dintre aceştia a salutat iniţiativa benefică de a da oamenilor de afaceri o platfomă interactivă ca cea oferită de B4B unde în primul rând aceştia se pot întâlni şi socializa pe teme de business dar şi unde pot să îţi rafineze cunoştinţele de marketing relaţional, tehnici de negociere şi arta conducerii.

Cărămizi din cuvinte

Întâlnirea la care au fost „aşteptaţi nemulţumiţii”, a beneficiat de prezenţa unor traineri de prim rang care au electrizat atmosfera. Mircea Chira, cel care are puterea şi darul de a mobiliza toate resursele latente din cei care-l ascultă şi-a făcut încălzirea învăţând oamenii din sală cum să construiască relaţii cu cărămizi din cuvinte. Coleg de scenă cu Bruno Medicina, la Bucureşti, Mircea Chira a încins atmosfera la maximum, dacă e să ne luăm după aplauzele prelungite pe care cei din sală i le-a acordat. Despre Bruno Medicina se ştie că , în afară de trainingurile sale standard, poate oferi experienţa fantastică de a merge pe cărbuni încinşi (firewalking). Pentru un antreprenor sau o altă persoană care se gândeşte la o astfel de experienţă, a merge pe cărbuni încinşi fără a te arde este dovada cea mai clară de curaj, nu din cel vecin cu nebunia, ci din cel vecin cu măiestria. O persoană care se dedică trup şi suflet unei idei de afaceri este imposibil să nu obţină succes. Iar succesul vine din cuvinte în foarte multe arii ale vieţii noastre de întreprinzători ori nu.

Butoanele roşii ale comunicării

Paul Brad a creat haos. De fapt a aratat cu măiestrie cum se formează şi se coagulează grupurile sau echipele. Începutul e neaparat haos. Grupurile trebuie să se maturizeze treptat pentru a fi eficiente. Educaţia experienţială a permis fiecărui participant să aibe trăirile specifice construcţiei unui lider şi toată lumea a putut să vadă pe viu ce semnifică leadershipul, despre care se poate povesti, se poate scrie, dar el e o îndemânare ce doar se practică.

Daniel Ciucur, de profesie psiholog, a detaliat caracteristicile de comunicare pe care fiecare individ le are, precum amprenta. Prin identificarea acestor caracteristici practic se ajunge la un acord mai uşor, se formulează un compromis rezonabil sau se obţine o vânzare din care ambele părţi au de câştigat. De fapt psihologul Daniel Ciucur a arătat care sunt „butoanele roşii” ale comunicării interpersonale şi cum putem profita de ele.

Au urmat momente de destindere în care participanţii încercau să fie atenţi la… neatenţie. Iluzionistul Crăciun Andrei a dat o probă de virtuozitate incitând publicul să descopere modul de acţiune. Concluzia: repetiţia duce la vituozitate şi măiestrie şi nimic altceva. Insuccesul e temporar doar dacă eşti perseverent.

Network 1-2-1

În final, s-a trecut la cea mai interactivă metodă de promovare reciprocă: network 1-2-1. În această parte fiecare s-a întâlnic cu fiecare şi într-un interval de 5 minute au răspuns provocării: ce ai face dacă te-ai întâlni cu Bill Gates în lift, evident într-un zgârie nori nu în Oradea.

Degustarea de vin oferită de Valea Vinului a încheiat la un pahar de vorbă o zi intensă de business la unul din cele mai vechi şi renumite hoteluri de pe malul Crişului Repede, din Oradea.

Trainerii de la Business for Business

Mircea Chira este antrenor în motivare, leadership şi public speaking. Prin ambiţia sa de a răzbi şi capacitatea de a trece peste înfrângeri, indiferent de condiţii, a dobândit priceperea de a excela în orice domeniu. Obiectivul său este acela de a contribui la schimbarea în bine a vieţii cât mai multor oameni, care au curajul să înveţe că totul este posibil. Seminariile sale oferă resursele necesare pentru ca visele să poată fi transformate în obiective, pentru ca oamenii să şi le poată susţine cu determinare oricând şi să devină lideri pentru ideile lor.

Paul Brad, experienta de peste 12 ani în educaţia adulţilor, trainer şi consultant în domeniul self development/team development prin învaţare experienţiala. O altă pasiune este îmbunătăţirea proceselor prin metode japoneze Lean si Kaizen.

Daniel Ciucur – doctor în psihologie, trainer şi psihoterapeut

trainer certificat Process Communication Model®

psihoterapeut (în Analiza Tranzactionala)

vicepresedinte al Asociatiei Romane de Analiza Tranzactionala (ARAT) furnizor de formare şi organizator de cursuri de Analiza Tranzacţională (în domeniul organizaţional şi clinic)

psiholog specialist şi supervizor în: psihologia muncii si organizatională, psihologia transporturilor, psihologie aplicata in domeniul securitatii nationale cadru didactic universitar la Universitatea “Tibiscus” din Timişoara. Este formator certificat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei consultant şi trainer pentru Inspectoratul de Politie al Judetului Timis în domeniul comunicarii (2007-2009)

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !