BWP: Patru noi clase de învățământ profesional în sistem dual

De Cristina Ghilea
BWP: Patru noi clase de învățământ profesional în sistem dual
Din septembrie 2019, odată cu debutul noului an școlar, Asociația Bihor West Professional va susține patru noi clase de profesională în sistem dual.

Acestea sunt: o clasă pe profil sudură și una pe profil mecanic utilaj greu, care vor fi organizate la Cadea, o clasă de mecanici auto, găzduită de Liceul Unirea din Ștei, respectiv o clasă de zidari la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea.

„Împreună cu clasele existente deja, Bihor West Professional va școlariza aproximativ 100 de elevi în sistem dual. De asemenea, Asociația a investit și în infrastructura didactică a școlilor, prin achiziționarea unui simulator de sudură de ultimă generație și a unui UniTrain pentru electricitate, care au fost date în custodie Liceului Tehnologic nr. 1 din Cadea”, informează Consiliul Județean, printr-un comunicat de presă.

Formare pentru adulți

Tot din toamna acestui an vor demara și cursurile de formare profesională a adulților, pentru meseriile de sudor, electrician joasă tensiune, instalator, dulgher și fierar betonist, meserii cerute atât de către membrii asociației Bihor West Professional, cât și de către terți.

Toate încasările din aceste cursuri vor fi direcționate spre achiziționarea de simulatoare și aparate de sudură, respectiv pentru utilarea laboratoarelor de electrică, instalații și mecanică. Din 2020, Asociația Bihor West Professional, împreună cu partenerii ei, va susține înființarea de noi profile în sistem dual, cerute de către companii importante, stabilite în Bihor. Acestea vor fi clase de electricieni, instalatori și tinichigii-vopsitori, meserii foarte căutate pe piața muncii. Noile profile se adaugă celor deja consacrate – sudură și mecanici auto.

Asociația Bihor West Professional a luat ființă la inițiativa Consiliului Județean Bihor, în octombrie 2018 și are ca membri și parteneri unele dintre cele mai importante companii din județul Bihor.

Școlile partenere al BWP sunt Liceul Tehnologic nr 1 Cadea, Liceul Tehnologic Unirea Ștei și Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” Oradea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !