C.T. Mihai Viteazul, parteneriat cu Lycée des Métiers Montpellier

De Veronica Bursaşiu
C.T. Mihai Viteazul, parteneriat cu Lycée des Métiers Montpellier
Evenimentul are loc ca urmare a faptului că C.T. „Mihai Viteazul” Oradea este membru în Rețeaua națională „17 licee-pilot din domeniul turism și alimentație”.

Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” Oradea a participat la evenimentul „Săptămâna internațională a partenerilor europeni”, organizat de Lycée des Métiers de la Gastronomie de l’Hôtellerie et des Tourismes „Georges-Frêche”, Montpellier, Franța.

În perioada 16-20 martie 2019, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea a fost reprezentat la evenimentul „Săptămâna internațională a partenerilor europeni”, organizat de Liceul Hotelier „Georges-Frêche”, Montpellier, Franța.

Promovează Bihorul

„Cu această ocazie a fost semnat un acord de parteneriat bilateral între cele două unități de învățământ în vederea participării la mobilități cu scop de învățare pentru elevii și profesorii din învățământul profesional și tehnic, domeniul Turism și alimentație. Am realizat două intervenții a câte două ore la clasele de turism nivel I și nivel II BTS (echivalent nivel postliceal), în cadrul cărora le-au fost prezentate elevilor elementele de identitate și autenticitate națională, personalități marcante, elemente și realizări comune ale prieteniei româno-franceze, principalele zonele turistice din România, precum și filmul de promovare a județului Bihor și a municipiului Oradea”, spune prof. ec. drd. Simona Ardelean, directorul adjunct al C.T. „Mihai Viteazul” Oradea și vicepreședintele Asociației Liceelor Hoteliere și de Turism (ARLIHT).

Au fost vizitate spațiile școlare, auxiliare și administrative ale școlii: săli de clasă, cabinete, laboratoare, biblioteca, sala profesorală, birourile, salonul de ciocolaterie, restaurantul și hotelul de aplicație „Nelson Mandela”.

S-a vizitat centrul de tratament din cea mai importantă stațiune termală mediteraneană, Balaruc les Bains. Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea este membru în Rețeaua națională „17 licee-pilot din domeniul turism și alimentație”, constituită în cadrul Proiectului bilateral româno – francez „Întâlnirile franco-române pentru turism. Învățarea limbilor străine și formarea în meseriile turismului: un sector în plină schimbare”/„Rencontres franco-roumaines du tourisme”. Proiectul este derulat de: Ambasada Franţei din România, Institutul Francez, Ministerul Educaţiei Naţionale, Centrul Naţional pentru Dezvoltarea Învăţământului Profesional şi Tehnic, Casa Corpului Didactic Sibiu, Federaţia Industriei Hoteliere din România și Asociația Franceză a Liceelor de Hotelărie și Turism din Franţa. Vizita reprezentanților unității de învățământ, prof. ec. Simona Ardelean, director adjunct, și Camelia Pop, coordonator proiecte internaționale, la Liceul Hotelier „Georges-Frêche” Montpellier a fost susținută de partenerii educaționali ai Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul” Oradea: Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității din Oradea, S.C. Turism Felix S.A., Agenția de Turism „Lucon”, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !