Ca să nu li se întâmple şi altora

De Otilia Șandor
Reactualizat la:
29Comentarii
Poza şoferiţei
Poza şoferiţei
Un exemplu de amendă ne-a fost relatat de către o şoferiţă din Oradea.

O şoferiţă ne-a sesizat despre un eveniment considerat nedrept soldat cu o amendă de la Poliţia Locală.

Tânăra spune că circula marţi la prânz în Rogerius, cu maşina. Relatează că voia să îşi conducă prietena acasă. Pe str. Spartacus, a oprit maşina câteva secunde pentru ca prietena ei (şi aceasta tânără) ce stătea pe locul din faţă să coboare. Fiindcă acolo trotuarele erau ocupate de maşini, obişnuit, ca în orice cartier de Oradea şi spune că a găsit un loc cât să staţioneze ca să coboare amica ei. Chiar în acel moment, un şofer ce parcase în faţa ei a rugat-o să dea maşina puţin în spate ca să poată el ieşi cu autoturismul, tot de pe trotuar.

O maşină a Poliţiei Locale a apărut şi a legitimat-o pe şoferiţă şi a amendat-o cu 200 lei. Prietena ei, ieşită deja din maşină, spune că a văzut şi ea că după ce a coborât, şoferiţa a dat cu spatele pentru ca să iasă celălalt şofer. Pasagera spune că a încercat să explice agentului că nu e vorba de o parcare, că a staţionat pe trotuar câteva secunde şi a dat cu maşina în spate de a ajuns pe zebră pentru ca un alt şofer să iasă. Nimic nu l-a înduplecat pe agentul Poliţiei Locale.

Şoferiţa adaugă faptul că agentul nu a lăsat-o pe ea să îşi scrie obiecţiunile: „Când mă pregăteam să plec,din spate, apare domnul poliţist care îmi cere actele fără ca să se legitimeze. A insistat să-mi spună că eram parcată pe trecerea pentru pietoni şi mi-a scris procesul verbal. În timp ce citeam procesul verbal şi mă pregăteam să scriu obiecţiunile, mi-a fost luat procesul din mână de către agentul constatator spunându-mi că eu nu am dreptul să scriu în acel act. Insista să îmi spună puteai să parchezi mai în faţă, acolo sunt mai multe locuri de parcat şi că ai parcat pe bordură, deşi i-am spus că am parcat pe trotuar că pe bordură abia încape o furnică”.

Punctul Poliţiei Locale

Contactat de JB, şeful Poliţiei Locale, Nicolae Ioan Găluţ, ne-a trimis o fotografie şi explicaţii pe tema procesului verbal întocmit.


Poza Poliţiei Locale

În procesul verbal scrie că şoferiţa ar fi parcat voluntar pe trecerea de pietoni, fotografia trimisă de Poliţia Locală indicând maşina în discuţie pe trecerea marcată. Asta chiar dacă cele două tinere spun că poliţistul a oprit-o pe şoferiţă exact când se pregătea să plece, după ce a coborât pasagera şi imediat după ce a dat un pic în spate maşina ca să iasă de pe trotuar autoturismul parcat în faţa ei. Dovadă, spune şoferiţa, în fotografia Poliţiei Locale se vede cum prietena ei era deja în afara maşinii, încercând să îi explice şi ea agentului că nu era vorba de parcare neregulamentară.

Procesul verbal arată că agentul în discuţie şi un alt coleg de-al lui au dat o tură cu maşina în jurul intersecţiei cu pricina (str. Spartacus – str. Ep. I. Suciu) şi că, după 20 de minute, maşina ar fi fost parcată tot pe trecerea de pietoni. La rubrica obiecţiunile contravenientului scrie: „nu eram pe trecerea de pietoni oprită, eram pe trotuar şi nu eram în dreptul trecerii de pietoni”.

Tânăra şoferiţă spune că în zonă, mai erau multe maşini parcate de-a binelea pe trotuar şi nu staţionate pentru câteva secunde, aşa cum a făcut ea.

Şoferiţa spune că a plătit amenda, dar şi-ar dori să nu mai păţească (mai ales tineri şi tinere – consideraţi pradă uşoară pentru poliţiştii locali).29Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor