Cad clădirile pe strada Mețianu

De Adriana Barbu
Cad clădirile pe strada Mețianu
© Clădirea de pe Meţianu din care s-au desprins bucăţi de tencuială Foto: PL
Bucăți de țigă de pe acoperiș, câteva ornamente și fragmente de tencuială s-au desprins de pe o clădire situată pe strada pietonală. Poliția Locală a intervenit. Cu fapte și atenţionări.

Arad. Incident nedorit pe strada Meţianu, acolo unde bucăţi de ţiglă, ornamente şi fragmente de tencuială s-au desprins de pe o clădire şi au căzut pe trotuar, în week-end. Poliția locală a intervenit de urgență și a remis și un comunicat legat de incidentul de pe pietonala Aradului. „În legătură cu incidentul care a avut loc în urmă cu puţină vreme (sâmbătă după-masa, n.r.) pe strada Meţianu, nr. 14, Primăria Municipiului Arad face următoarele precizări: „Poliţiştii Locali din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi Circulaţie din cadrul Direcţiei Generale Poliţia Locală Arad au intervenit în cel mai scurt timp. Aceştia au asigurat şi au împrejmuit zona pe strada Meţianu nr. 14, unde au căzut bucăţi de ţiglă de pe acoperiş, câteva ornamente şi fragmente de tencuială de pe faţada imobilului situat la această adresă. Prin Serviciul Dispecerat şi Monitorizare a fost anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a interveni şi pentru a remedia cât mai urgent problema”.

Tot în comunicat se precizează faptul că „Primăria Municipiului Arad trage încă o dată un semnal de alarmă în legătură cu necesitatea intervenţiilor imediate în cazul imobilelor care din cauza avansatei stări de degradare constituie adevărate pericole pentru cetăţeni. Este foarte important ca toţi proprietarii să înţeleagă că responsabilitatea întreţinerii imobilelor le aparţine în totalitate”.

O realitate tristă

Ultimele precizări din comunicat par însă desprinse dintr-o altă realitate, pentru că aici se indică, de pildă, dorința Primăriei Arad de a veni în sprijinul cetățenilor și refuzul acestora de a accepta ajutorul, în pofida faptului că trăiesc sub amenințarea supraimpozitării, a amenzilor drastice și a unei vinovății colective. „Municipalitatea este, în continuare, dispusă să devină partener cu deţinătorii acestor proprietăţi, mai ales în cazul imobilelor unde deţine la rândul ei cotă parte. Din păcate, intenţia municipalităţii de a demara lucrări de refacere a faţadelor în cazul unor imobile s-a lovit de refuzul celorlalţi proprietari. Aceştia fie din considerente financiare, fie din total dezinteres s-au opus vehement realizării acestor lucrări”, se indică în comunicatul Poliţiei Locale.

Realitatea crudă și cruntă e indicată, însă, chiar la final însă: „Vă reamintim că Primăria Muncipiului Arad acordă o scutire de la plata impozitului timp cinci ani, celor care îşi reabilitează imobilele”. Ori cu o scutire nu faci primăvară. Să sperăm că ne înşelăm și că arădenii vor recurge tot mai des la o mână de ajutor reală oferită de Primărie și vor avea în scurt timp imobile reabilitate în parteneriat cu administrația locală.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !