„Cadastrul“ vrea investiţii

„Cadastrul“ vrea investiţii
REŞIŢA – Anul 2006 a reprezentat, pentru activitatea de cadastru şi activitatea de publicitate imobiliară, consolidarea sistemului unic de înregistrare a drepturilor de proprietate ce a dus la dezvoltarea pieţei imobiliare în beneficiul cetăţeanului.

Pe parcusul anului trecut, 84% din numărul de cereri pentru aplicarea legii proprietăţii au fost rezolvate. În acest sens, s-au întocmit 11 planuri de parcelare, reprezentând o suprafaţă de 357 hectare.

În perioada menţionată anterior s-au mai introdus în baza de date, date cartografice din sistemul informaţional specific domeniului de activitate, din efectuarea recepţiilor, cât şi evidenţa cartografică a judeţului pe teritorii administrative.

Un an cu neajunsuri

Din nefericire însă, anul 2006 a fost şi unul cu neajunsuri, mai ales în ceea ce priveşte fondurile întrucât finanţarea ar fi fost necesară pentru reamenajarea sediului instituţiei. O altă problemă este cea legată de personalul calificat, care nu este suficient.

Conform afirmaţiilor lui Marius Dorin Vid, directorul executiv al instituţiei, toate aceste probleme vor fi rezolvate, întrucât Oficiul de Cadastru a fost inclus în programul de finanţare din partea guvernului în valoare de 32 milioane euro şi va primi şi finanţare din partea Băncii Mondiale. „Cu ajutorul acestor bani ne vom pune la punct pentru o activitate mult mai bună“, a declarat Marius Dorin Vid.

Doina Rolea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !