Cadou ministerial 350.000 euro pentru Maternitatea Oradea

11Comentarii
Cadou ministerial 350.000 euro pentru Maternitatea Oradea
Puţin peste 350.000 de euro va primi Maternitatea Oradea în acest an, de la Ministerul Sănătăţii. Destinaţia banilor este una certă, ministrul Sănătăţii anunţând clar că reabilitează anul acesta secţiile de anestezie şi terapie intensivă din 41 spitale din ţară, printr-un program naţional.

Cseke Attila a transmis că banii pentru începerea lucrărilor de reabilitare şi reparaţii capitale a şi fost repartizată, unui număr de 41 unităţi sanitare cu paturi, suma de 27 875 000 lei.

„Am declarat că priorităţile anului acesta pentru investiţii sunt în domeniile oncologie şi terapie intensivă. După ce am alocat peste 150 milioane de lei pentru programul de investiţii în secţiile şi centrele de oncologie din ţară, acum suntem în măsură să începem programul de investiţii în secţiile de ATI din mai multe spitale”, a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

Pe locul IV

Cseke spune că dă aceşti bani pe baza unei evaluări a necesarului de lucrări din spaţiile destinate activităţii secţiilor ATI. Maternitatea din Bihor se numără, în ordinea sumei alocate de minister pe a patra poziţie din ţară 1.500.000 lei, după Spitalul Judeţean din Cluj (care primeşte 3 000 000 lei), Institutul Oncologic Prof. dr. Alexandru Trestioreanu (2 000 000 lei), Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara (2 000 000 lei) şi se situează chiar în faţa Spitalului de Urgenţă Bucureşti (1 000 000 lei), a Spitalul Floreasca (700 000 lei), Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arşi (400 000 lei) şi a Institutului Naţional de Endocrinologie „C.I.Parhon” (400 000 lei).

La noi e gata deja

Stadiul lucrărilor urmează a fi raportat lunar la minister, prin diirecţiile de sănătate publică, iar „acţiunile care trebuie derulate de către spitale pentru modernizarea şi reabilitarea secţiilor ATI vor fi stabilite de către unităţile sanitare”, a mai transmis Cseke.

La Oradea însă, toate secţiile de reanimare şi terapie intensivă au fost puse la punct încă din timpul când Maternitatea era condusă de dr. Liana Antal. După terapia intensivă pentru lăuze reabilitată şi dotată modern, au fost reabilitate şi celelalte două secţii de reanimare pentru lăuze respectiv pentru ginecopate, din bani de la Consiliul Local.

Astfel, în acest moment secţiile de reanimare nu mai duc lipsă decât de amenajarea punctului de transfuzie, lucrare care nu ar însemna o sumă prea mare şi de achiziţionarea unui aparat de terapie intensivă, costul unui astfel de aparat foarte modern fiind până în suma de 30.000 de euro.

Rămâne de văzut cum va fi gestionat cadoul ministrului bihorean la Maternitatea Oradea.

O.Ş.

Taguri: ,


11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor