Cadrele didactice la concurs

1Comentariu
Febra examenelor i-a cuprins nu numai pe elevi, ci si pe o parte din dascali care, începând de ieri si pâna mâine, participa la concursul pentru ocuparea posturilor de directori la scolile din învatamântul preuniversitar apartinând mediului rural.

Concursul se desfasoara la sediul Inspectoratului Scolar Judetean Bihor (ISJ). Competitia este destul de disputata, având în vedere ca numarul posturilor scoase la concurs este 16, iar candidatii sunt 24.

Cea mai râvnita scoala de catre candidati pare a fi cea din Sacadat, unde sunt patru concurenti pe un loc. Urmatoarele, cu câte doi candidati pe loc, sunt scolile din Tinca si Draganesti. Ieri au fost evaluate opt cadre didactice pentru scolile generale din localitatile Finis, Budureasa, Salard, Bors, Urvis, Lunca, Cabesti si Liceul din Budoi.

CV si competente

Concursul consta în evaluarea CV-ului, în prezenta candidatilor, de catre membrii comisiei. Urmeaza apoi proba de interviu, respectiv verificarea cunostintelor de legislatie scolara si management educational, urmând evaluarea competentelor de limba straina si de utilizare a calculatorului.

De asemenea, fiecare candidat trebuie sa-si prezinte proiectul propriu de dezvoltare a unitatii scolare pe care doreste sa o conduca, proiect care trebuie realizat pentru o perioada de cinci ani.

CV-uri incomplete

„Candidatii s-au descurcat foarte bine, chiar surprinzator, la probele de limba straina si operare pe calculator”, apreciaza Daniel Negrean, purtatorul de cuvânt al ISJ Bihor. Cu toate acestea, candidatii nu reusesc sa obtina punctajul maxim, deoarece CV-ul niciunuia nu se ridica la standardele cerute.

În CV-ul viitorilor directori trebuie sa se regaseasca studiile realizate, perfectionarile profesionale si manageriale si experienta profesionala. Conform spuselor purtatorului de cuvânt al ISJ Bihor, nici un CV nu întruneste aceste cerinte.

Ioana Iuhas



1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor