Cadru medieval în Cetate

6Comentarii
Arcaşii, costumele de epocă şi muzica pe măsură au încercat să reconstituie un cadru medieval în Cetatea Oradea. Video: Serbările cetăţii    |  Video: Meşteşuguri uitate  Video  |  Video: Concert Hi-Q  Video

Obiecte artizanale de tradiţie românească, vânzători de vederi îmbrăcaţi în costume de epocă, tir cu arcul, meşteşuguri populare, expoziţie de costume medievale, toate acestea nuanţate sonor pe un fond muzical specific, au încercat să creeze un cadru medieval vizitatorilor Cetăţii Oradea sâmbătă, la cea de-a IX-a ediţie a serbărilor edificiului emblematic orădean. Dincolo de terasele cu mititei, fum şi bere, o notă de pitoresc a fost dată de o mascotă a unei terase, o armură de fier, dar şi de expoziţia de arme şi arcuri, şi de o simulare spontană de luptă.

Aproape 100 de oameni, copii şi adulţi, dintre cei care au venit la manifestările organizate la Cetate de municipalitatea orădeană şi-au testat abilităţile de arcaşi sâmbătă după-amiaza. Pe parcursul a trei ore, de la 12:00 la 15:00, au avut ocazia să tragă cu arcul la ţintă sub îndrumarea membrilor clubului orădean de profil. Organizatorii au pregătit pentru cei interesaţi şi incursiuni în istoria Cetăţii, pe parcursul unor tururi turistice cu ghid în limba română.

Ad-hoc

Constituită cu doar puţin timp înainte de manifestările organizate de Serbările Cetăţii Oradea, sugestiv pentru numele cu care a fost botezată, formaţia orădeană Ad-hoc a interpretat în deschiderea concertului de sâmbătă seara câteva piese medievale. Membrii formaţiei, doi studenţi orădeni, Sergiu Boldor (23 ani) – vioară (fost fotograf la cotidianul „Crişana”) şi David Pusta (21 ani) – chitară electronică, şi-au propus să interpreteze piese din perioada medievală, după Bach, Gaspar Sanz, din repertoriul trupei Black More’s Night, dar şi combinate cu fragmente flamenco. Aceasta a fost prima apariţie pe scenă a noii formaţii, după ce, cu o seară înainte a cântat în localul orădean „Cafeneux”. „Deşi muzica pe care o interpretăm este perfect potrivită specificului manifestărilor de acum, se pretează totuşi la un alt cadru, de sală. Pe viitor vom lucra la îmbunătăţirea repertoriului”, a mărturisit violonistul formaţiei.

Distracţie până în miez de noapte

Deşi fără o asistenţă numeroasă iniţial, dar ceva mai consistentă pe parcursul concertului, distracţia a continuat până spre miezul nopţii. Pe scena din curtea Cetăţii au evoluat clubul de dans sportiv Quasar, Natalia Selejan, Dj Chrome şi, în aplauzele participanţilor, membrii trupei Hi-Q, rechemaţi pe scenă de două ori la finele concertului, de publicul orădean.

Duminică, distracţia continuă cu manifestările din Cetate şi se va încheia cu un concert de muzică populară.

Malina Pop6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor