Cafenea publică în Cetate

De Crina Dobocan
Recomandări pentru tineri
Recomandări pentru tineri
Prin acest proiect DJST Bihor iniţiază procesul de consultare publică a actorilor locali implicaţi în lucrul cu tinerii din judelul nostru.

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor lansează cafeneaua publică „Tu eşti parte din comunitate”. Aceasta va avea loc în 27 iulie, între orele 15:00 şi 18:00, în Cetatea Oradea, în Corpul J (Sala Multifuncţională Grota Roşie). Evenimentul se doreşte a fi unul de consultare şi se adresează tuturor celor care doresc să activeze comunitatea sau celor care cred că schimbarea începe de la sine. „Noi propunem dialogul și colaborarea pentru a face primii pași în descoperirea a ceea ce pot face tinerii în comunitatea în care trăiesc, împreună cu cei care au impact asupra vieții comunității. Credem că vocea tinerilor trebuie să fie ascultată acum. Comunitatea este alcătuită din membrii săi: cetățeni de toate vârstele, reprezentanți ai autorităților locale și județene, firme, mass-media, etc.”, este de părere Daniela Băltăţescu, consilier în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor.

La eveniment sunt aşteptaţi toţi cei ce vor să-şi spună părerea despre modul în care se pot implica în comunitate ori să povestească despre nevoile lor sau ale celor din jurul lor pentru a contribui la participarea în viaţa comunităţii în toate aspectele sale.

„Acest eveniment se adreseză în mod deosebit tinerilor. Totodată, la eveniment așteptăm și persoane care lucrează sau vin în contact direct cu persoane tinere: reprezentanți ai școlilor și liceelor, autorităților publice, biblioteci, instituții pentru protecția copilului, case de cultură, firme cu angajați tineri etc.”, a mai spus Daniela Băltăţescu.

„tineREŢEA”

Evenimentul se va desfăşura sub forma unei cafenele publice şi se va baza pe discuții tematice și pe participarea egală a tuturor, indiferent de experiență sau vârstă. Evenimentul face parte din proiectul Dialog Structurat 2016 implementat la nivel național de către Ministerul Tineretului și Sportului împreună cu direcțiile județene de sport și tineret din întreaga țară și cu rețeaua de lucrători de tineret numită: „tineREȚEA”.

„Rezultatele discuțiilor vor constitui baza pentru întocmirea raportului de țară care contribuie la recomandările finale pe componenta de tineret a TRIO-ului președințiilor olandeze, slovace și malteze. Proiectul Dialog Structurat 2016 este co-finanțat prin Programul Erasmus+ al Comisiei Europene”, a precizat Băltăţescu.

Cei care doresc să ia parte la eveniment, sunt rugaţi să-şi confirme participarea la eveniment, până în 25 iulie, la adresa de email: djst.bihor@mts.ro sau la numerele de telefon 072.8925.629, 0752.229.554 și 0757.932.187.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !