Căi de acces către Peştera Urşilor

Căi de acces către Peştera Urşilor
Peştera Ursilor a fost descoperită în 1975, cu ocazia unei dinamitări executate la cariera de marmura din zonă. Este unul dintre principalele obiective turistice ale Munţilor Apuseni, ea aflându-se în judeţul Bihor, în imediata apropiere a localităţii Chişcău, comuna Pietroasa, la o altitudine de 482 m.

Interiorul se distinge prin diversitatea formaţiunilor de stalactite si stalagmite existente, ca şi prin cantitatea impresionantă de urme si fosile ale ursului de cavernă – Ursus spelaeus – care a dispărut acum 15.000 de ani.

   Se poate ajunge la Pestera Ursilor cu trenul, pe linia ferată Oradea Vaşcău, pâna la staţia Beiuş sau Sudrigiu, iar de acolo cu mijloacele de transport în comun; cu maşina accesul este posibil pe DN 76http://admin-cluster.informmedia.ro/FCUNG/Content.aspx?category=IM%3abihon%3anews_special-bihor Oradea Deva + DJ 763 Chişcău (14 km). Linia ferată Oradea – Vaşcău nu este funcţională de mai mulţi ani. Accesul se face numai auto. Se poate ajunge la Sudrigiu pe DN 76 Oradea – Deva. De la Oradea sunt autobuze pâna la Pietroasa. Se coboară la intersecţia de după comuna Bunteşti şi se urmeaza drumul din dreapta. Din Beiuş sunt autobuze pâna în Chişcău.

Pestera Ursilor – o oază de linişte la Chişcău

Galeriile din Peştera Urşilor

 

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !