Câinele „salvamontist” antrenat în Ugaria

1Comentariu
Câinele „salvamontist” antrenat în Ugaria
ORADEA MISKOLC – În cursul săptămânii trecute căţelul salvamontiştilor bihoreni, Spit, însoţit de trainer-ul său, Borodan Dorel şi alţi 2 membrii SJ S-S Bihor, a participat la un prim stagiu de antrenament în cadrul procesului de pregătire ca şi câine de căutare-salvare.

Stagiul s-a desfăşurat la baza de antrenament a echipei de salvări speciale “Spider” din Miskolc, Ungaria, echipă care utilizează în mod curent câini speciali dresaţi, în cadrul acţiunilor de intervenţie în calamităţi şi dezastre.

„În cadrul acestui prim stagiu, Spit a fost testat de Lehoczki Laszlo. Acesta a fost proprietarul şi antrenorul legendarului Mancs, un câine salvator cu o notorietate mondială, decedat acum un an, după 13 ani de serviciu în slujba comunităţii. În semn de recunoştinţă pentru serviciile sale, în 2004 cetăţenii Miskolc-ului i-au ridicat acestuia o statuie din bronz, în zona centrală a oraşului”, a declarat Adrian MArin, vicepreşedinte executiv al SJ S-S Bihor.

„Spit a dat dovadă de reale aptitudini în scopurile pentru care a fost “recrutat” în rândurile salvamontiştilor bihoreni. Aceste aptitudini urmează să fie valorificate prin antrenament, de către Dorel Borodan, pe baza indicaţiilor primate din partea colegilor maghiari.Pe măsura ce Spit va creşte, acest tip de stagii se vor desfăşura mai des, pentru a avansa în pregătirea sa ca şi câine – salvator”, a conchis MArin.

Georgiana Anghel
1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor