Cainii si pisicile, la vaccin

1Comentariu
Cainii si pisicile, la vaccin
Vaccinarea antirabică este obligatorie şi se efectuează în mod gratuit.

În curând va începe vaccinarea antirabică a cainilor şi a pisicilor. Vaccinarea antirabică este obligatorie, ea fiind efectuată de către medicii veterinari împuterniciţi de către Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor, la toţi câinii şi pisicile mai mari de trei luni. Acţiunea este suportată în întregime de la bugetul de stat. „În prezent în evidenţele DSVSA Bihor sunt înregistraţi un număr de 80.729 de câini, pentru care s-a pregătit un stoc de 84.000 de doze. În aceste evidenţe nu sunt cuprinşi câinii comunitari care sunt din estimările noastre aproximativ 5% din efectiv şi care dacă nu sunt vaccinaţi rămân o importantă sursă de boală”, a spus Mircea Gelu Budău.

Vaccinaţi

Proprietarii şi deţinătorii de câini şi pisici trebuie să se prezinte la sediile circumscripţiilor sanitar-veterinare de asistenţă în a căror rază îşi au domiciliul, în vederea luării în evidenţă şi a catagrafierii. În Oradea vor fi două circumscripţii de vaccinare: unul în Episcopia Bihor şi unul în Velenţa. Proprietarii animalelor au obligaţia de a anunţa în termen de şapte zile orice modificare produsă prin cumpărare, pierdere, înstrăinare sau naştere, de la ultima catagrafie, să prezinte animalele pentru efectuarea vaccinării antirabice şi să deţină un carnet de sănătate al animalului, în care să se evidenţieze acţiunile imunoprofilactice antirabice efectuate şi tratamentele.

De asemenea, trebuie să respecte dispoziţiile autorităţilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, privind interdicţiile de mişcare a câinilor în afara curţilor şi să anunţe imediat medicului veterinar orice muşcătură produsă la om de către câinii aflaţi în proprietatea sau îngrijirea lor, precum şi orice modificare a comportamentului acestora.

S.Al.

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor