Călătorie muzicală în lumea armoniilor folclorice klezmer și sinagogale

De Veronica Bursaşiu
Oberkantorul Shmuel Barzilai
Oberkantorul Shmuel Barzilai
Concert extraordinar în Sinagoga Neologă Zion, în debutul European Music Open.

Posibilitatea de a auzi pe viu, în Sinagoga Neologă, unul dintre cei mai apreciați cantori din Europa, este o ocazie rară. Comunitatea Evreilor Oradea, partener al Festivalului European Music Open, găzduiește în data de 9 iunie, de la ora 17, în Sinagoga Neologă Zion Concertul Extraordinar al Oberkantor-ului Shmuel Barzilai, acompaniat la pian de Neumark Zoltan din Budapesta.

Vocea inconfundabilă a celui mai cunoscut cantor din Viena încântă de peste trei decenii iubitorii muzicii din lumea întreagă. Prima ediție a European Music Open beneficiază de prezența Oberkantor-ului Shmuel Barzilai din Viena, care va oferi publicului orădean o călătorie muzicală în lumea armoniilor folclorice klezmer și sinagogale, acompaniat la pian de Neumark Zoltan, din Budapesta. European Music Open este un eveniment organizat de Primăria Municipiului Oradea în parteneriat cu Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune, Teatrul Regina Maria, Fundația Culturală „Festivalul Internațional de Teatru Oradea”.

Director Artistic: Alexandru Badea

Shmuel Barzilai s-a născut în Ierusalim, într-o familie de cantori de renume. Și este nepotul lui Cantor Rabbi Jacob Eisenbach (Pester). Barzilai a absolvit Institutul de muzică și canto la Tel Aviv și a studiat cu cantori renumiţi ca : Moshe Stern, Naftali Herstik, Shmuel Taube, Yizchak Eshel și cu Elli Jaffe.

S-a specializat în filozofie și studii iudaice la Universitatea din Viena, unde a primit diploma de Master.
Începând din anul 1992 Shmuel Barzilai este șef Cantor al Comunității Evreilor din Viena.

Shmuel Barzilai este invitat să cânte în cele mai renumite săli de concert la nivel mondial: Musikverein și Konzerthaus din Viena, Mozartdeum și Landestheater în Salzburg, Prinzregententheater din Munchen, Tonhalle din Zurich, Heichal ha Tarbut din Tel Aviv, Teatrul Ierusalim, NGV (National Galeria Victoria ) din Melbourne.

Barzilai a cântat cu orchestre filarmonice și simfonice din Europa, Israel și U.S.A. A avut concerte solo peste tot în lume: Statele Unite ale Americii, Australia, Noua Zeelandă, Rusia, Austria, Ungaria, Franța, Germania, Polonia, Italia. El a cântat rugăciunea “El Maleh Rachamim”, însoțit de Orchestra Filarmonicii din Viena, la legendarul serviciu memorial “Mauthausen 2000”. De aswemenea, a apărut în fața sediului Națiunilor Unite din New York, cu ocazia comemorării victimelor Holocaustului.

Repertoriul Barzilai include muzica liturgică, muzică soul evreiesc, muzică hasidică și klezmer, cântece israeliene și clasice, precum și arii de operă. Accesul la concert este liber.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !