Călătorii gratuite pentru persoanele cu handicap

Călătorii gratuite pentru persoanele cu handicap
ORADEA – Persoanele cu handicap beneficiază de călătorii gratuite cu trenul de persoane şi trenul accelerat clasa a II-a în baza biletelor de călătorie gratuite acordate conform Legii 519/2002 valabile pe anul 2007.

”Acţiunea are la bază prevederile OUG 14/2007 care modifică Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea persoanelor cu handicap. Folosirea acestor bilete la clasa I, clasa business, cu trenurile de rang superior (rapid şi intercity) sau pe o altă rută se poate face numai cu plata integrală a diferenţelor tarifare corespunzătoare, inclusiv a tichetului de rezervare”, declară Mihaela Grosu, director executiv Fundaţia Muncii Deva.
Persoanele cu handicap au posibilitatea să călătorească singure sau împreună cu un însoţitor sau un asistent personal. Asistentul personal poate călători şi singur, fără titular, pe baza biletului de călătorie gratuită cu menţiunea “pentru asistent”. Însoţitorii călătoresc numai împreună cu titularul în baza biletului pe care este înscrisă menţiunea “pentru însoţitor”.
Persoanele cu handicap şi asistenţii personali, vor prezenta la control, în afară de bilet şi actul de identitate. Biletele de călătorie care vor prezenta ştersături sau modificări nu vor fi primite la casele de bilete.

Ina Jurcone0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase