Călătorim mai scump pe CFR

Călătorim mai scump pe CFR
Bucureşti/Oradea – CFR Călători va majora cu 8,1% preţul biletelor de transport pe calea ferată, începând de sâmbătă, 1 septembrie, pentru a doua oară în acest an, după scumpirea de 7% din luna iunie.

Astfel, un bilet la un tren accelerat pe ruta Oradea – Bucureşti va costa 106,90 lei la clasa întâi şi 70,80 lei la clasa a doua, potrivit informaţiilor primite de la Cristina Derban, şefa Staţiei CFR Oradea.
O călătorie cu un tren accelerat de la Oradea la Cluj Napoca va costa 26,75 de lei la clasa întâi, respectiv 15,55 de lei la a doua. Pentru un tren accelerat pe relaţia Oradea -Timişoara, tariful va fi de 48,40 lei, la clasa întâi, respectiv 31,50 lei la clasa a doua. Ultima majorare a tarifelor la biletele de călătorie pe calea ferată, de 7%, a fost operată la începutul lunii iunie.

Majorare trimestrială

Guvernul a adoptat, în luna august a anului trecut, o ordonanţă de urgenţă prin care a stabilit că tarifele maximale percepute de operatorii de transport feroviar public de călători pot fi majorate trimestrial cu un procent de cel mult 7% peste nivelul inflaţiei de la ultima rectificare a preţurilor biletelor.
Majorarea tarifelor este aprobată prin ordin al ministrului Transporturilor.
Facilităţile de călătorie acordate de CFR Călători vor fi aplicate în continuare şi după majorare, menţinându-se principiile de protejare a călătorilor care utilizează frecvent trenurile de persoane, prin continuarea acordării de reduceri de 50% din tariful integral la abonamente pentru navetişti şi de 75% la abonamente pentru elevi şi studenţi.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !