Calculatoare pentru liceeni

Calculatoare pentru liceeni
ORADEA/BUCURESTI – Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a fost informat de către Ministerul educaţiei că odată cu debutul anului şcolar 2008-2009 elevii din clasele a IX-a şi a X-a vor fi dotaţi cu calculatoare.

Deşi se punea problema dotării cu laptop-uri ministerul a revenit asupra deciziei şi a hotărât dotarea cu calculatoare de tip desktop.

Elevii vor primi desktopuri care să nu depăşească valoare de 400 de euro, pe care le vor folosi la domiciliu, pentru studiu individual, şi care vor avea instalat şi un soft educaţional. „De la începutul anului şcolar 208-2009 elevii de liceu din clasele a IX-a şi a X_a vor primi calculatoare pe care le vor folosi la domiciliu pentru a studia”, ne-a confirmat Daniel Negrean, purtătorul de cuvânt al IŞJ Bihor.

 

 

 

200 de euro sau calculator

În judetul Bihor vor beneficia de calculatoare aproximativ 12.000 de liceeni, atât din clasa a X-a cât şi din clasa a IX-a. Cu toate acestea de anul viitor vor primi calculatoare doar elevii de clasa a IX-a. Programul de dotare cu calculatoare a liceenilor continuă acţiunea demarată prin programul social „200 de euro” care oferea bonuri valorice cu echivalentul a 200 de euro pentru achiziţionarea unui computer.

„Elevii care au beneficiat de programul «200 de euro» nu mai pot beneficia şi de calculatoarele pe care le va acorda ministerul în această toamnă”, ne-a mai informat Daniel Negrean. Conform acestuia licitaţia pentru achiziţia comuterelor a fost deja organizată, iar beneficiarii vor primi la începutul anului şcolar noile instrumente de învăţare.

  

Vali Teuca

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !