Calcule: Dinamo si Rapid

Calcule: Dinamo si Rapid
Meciurile de joi vor clarifica multe necunoscute in grupele lui Dinamo si Rapid. Iata ce s-ar putea intampla si scenariile de calificare, respectiv eliminare pentru cele doua echipe ale noastre.

Tot aici sunt cuprinse si echipele conduse de romanii Mircea Lucescu si Ladislau Boloni. Sahtior, Rennes si Rapid pot merge mai departe impreuna din grupa G!

Grupa G


Grupa in care se afla Rapid, Sahtior si Rennes.

Razvan Lucescu are nevoie de un punct din partida cu PAOK de joi seara, pentru a fi calificata din grupe. O infrangere a Rapidului inseamna amanarea dezdodamantului pentru ultima etapa, in care daca PAOK invinge pe Rennes, iar Rapidul pierde la Stuttgart, se duce si calificarea lui Razvan Lucescu.

Cu alte cuvinte, pentru a fi sigura de calificare, Rapid are nevoie de minim 1 punct din ultimele doua meciuri cu PAOK si Stuttgart. Rapid se poate califica fara sa mai ia nici un punct, daca PAOK nu obtine maximum de 6 puncte din ultimele sale doua meciuri. Un pas gresit al lui PAOK (un egal sau o infrangere in una din ultimele doua partide) echivaleaza cu calificarea Rapidului.

In ceea ce il priveste pe Mircea Lucescu, el are nevoie (ca si Razvan) de 1 punct minim din ultima partida, cea de joi cu Rennes. Acest punct asigura calificarea lui Sahtior. Daca Sahtior pierde la Rennes, iar Rennes va invinge apoi in ultima etapa si pe PAOK, atunci echipa lui Boloni se califica in locul elevilor lui Mircea Lucescu.

Orice egal al lui PAOK sau Rennes in ultimele doua partide pe care fiecare le mai are de jucat inseamna ratarea calificarii si avansarea lui Sahtior, Rapid si Stuttgart.

Rapid poate pierde calificarea in urma acestui unic scenariu: pierde cu PAOK, pierde cu Stuttgart, Sahtior reuseste cel putin un egal cu Rennes, iar PAOK castiga cu Rennes. In acest caz se duc mai departe Stuttgart, Sahtior si PAOK.

Sahtior poate pierde calificarea daca pierde cu Rennes, iar Rennes bate si pe PAOK.

Indiferent de ce se va intampla, Rapid sau Sahtior se vor califica sigur, ori una ori alta. Ambele nu pot fi eliminate.

Ar mai putea fi un scenariu interesant: daca Sahtior pierde cu Rennes, Rennes bate pe PAOK, iar Rennes are asigurata calificarea in dauna lui Sahtior, echipa lui Mircea Lucescu va putea merge totusi mai departe, daca Rapidul va invinge in ultima etapa la Stuttgart! In acest unic caz, toate echipele conduse de romani, Rapid, Rennes si Sahtior, vor trece de grupe!

Grupa F

In Grupa lui Dinamo, situatia este clara. Elevii lui Andone au in buzunar calificarea, daca inving joi seara pe TSKA Moscova, iar Heereenven pierde sau face egal in ultima etapa.

“Cainii” merg mai departe fara mari emotii daca inving pe TSKA si obtin un egal cu Marseille.

Daca pierde cu TSKA, Dinamo nu poate spera decat la o victorie cu Marseille in ultima etapa si apoi sa astepte celelalte rezultate de joi, dar si pe cele din ultima etapa.

Calea spre calificarea sigura a lui Dinamo este de a obtine sase puncte din ultimele doua meciuri cu TSKA si Marseille.