Căldura în rate, valabilă până luna viitoare

Oferta platii în rate a caldurii furnizate de CET poate fi accesata de clientii oradeni ai regiei de termoficare pâna în data de 20 noiembrie, anunta regia, urmând ca sistemul sa intre în vigoare începând din prima zi a anului viitor.

Propunerea a fost lansata de regie înca din anul trecut, dar a ramas mai degraba fara ecou în rândul oradenilor, chiar si în urma ultimei cresteri a pretului gigacaloriei, care va salta, din 1 noiembrie, de la 89,6 lei noi pâna la 107,5 lei vechi. „Dintre cei 8.000 de abonati ai SC Electrocentrale, persoane fizice si asociatii de proprietari, doar patru persoane fizice au optat pentru acest sistem de plata, introdus de conducerea societatii din luna octombrie a anului trecut”, sustine Szabo Stefan, directorul Sectiei Termoficare a SC Electrocentrale Oradea

. Tarifarea, schimbata

Concomitent cu ultima majorare a pretului de referinta al gigacaloriei cu 20%, Guvernul a introdus doua tipuri de tarife. Consumatorii de termoficare au datoria de a opta pentru unul dintre ele. Noul tarif, cel binom, presupune ca consumatorul casnic plateste în perioada iernii mai putin decât consuma, iar în timpul verii, când consumul si costurile sunt mici, sa recupereze plata din iarna, esalonat, pâna la finalul anului. Tariful monom este cel care functioneaza acum si care presupune plata exacta si pe loc a cantitatii consumate.

Cristina Ghilea