Calea Bihorului, în lărgire şi reabilitare

7Comentarii
Carosabilul e mărginit de un tranşeu adânc de vreo 40 cm, fapt care nu-i împiedică pe şoferi să accelereze pe drumul îngustat
Carosabilul e mărginit de un tranşeu adânc de vreo 40 cm, fapt care nu-i împiedică pe şoferi să accelereze pe drumul îngustat
Valoarea lucrărilor este de peste 5,1 milioane de lei fără TVA, iar termenul estimat de finalizare este septembrie 2019.

Calea Bihorului, porţiunea de legătură între drumul expres şi noul drum care va ieşi în Episcopia Bihor, e în lucrări de reabilitare şi lărgire.

Proiectul prevede aducerea străzii la capacitatea necesară pentru a asigura continuitatea între drumul rapid (care face legătura între Podul Mareșal Constantin Prezan și Podul Teodor Neș peste calea ferată) și drumul de legătură între strada Suișului (DN19) și Calea Bihorului (DJ767F). Ar urma să fie realizată o structură rutieră nouă pe o lungime de peste 2.000 m şi amenajarea a 22 de locuri de parcare oblice, cu o suprafață totală de 320 mp.

De asemenea, se vor realiza trotuare cu lățimea de 1,50 ml, cu racord la nivelul carosabilului în dreptul trecerilor de pietoni, ziduri de sprijin pe o lungime de 280 m cu o înălțime medie de 1,60 m, accese auto și zone verzi pe o suprafață de peste 14.900 mp. Pentru siguranța circulației sunt prevăzute marcaje longitudinale, transversale și diverse, indicatoare rutiere, precum și treceri pentru pietoni marcate corespunzător.

În ceea ce privește canalizarea pluvială, conform proiectului, se vor amenaja colectoare, rigole transversale, guri de scurgere și cămine de vizitare. Pentru eliberarea amplasamentului în vederea lărgirii carosabilului și realizarea obiectivului, se impune și devierea rețelelor electrice existente. În acest moment se lucrează la săpătura de la caseta de lărgire a drumului de pe partea dreaptă, transmite Primăria.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în data de 14 martie, lucrările fiind executate de asocierea de firme Drum Asfalt SRL – Trameco SA – Drumuri Bihor – Amper Proiect (subcontractant instalații electrice). Proiectarea a fost realizată de Proexco SRL, valoarea lucrărilor este de peste 5,1 milioane de lei fără TVA, iar termenul estimat de finalizare este 14 septembrie 2019.

La finalul săptămânii trecute, viceprimarul Florin Birta s-a întâlnit cu orădenii de pe Calea Bihorului.

„Reabilităm acest drum pentru a face conexiunea între drumul expres și legătura nouă de la Real Episcopia cu strada Suișului, pentru un acces mai facil spre Satu Mare și pentru a avea o rută alternativă la circulația din zona centrală. Acest drum va fi folosit ca o rută alternativă mai ales atunci când vom începe lucrările la cele două pasaje din Centrul Civic”, a declarat el.



7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor