Calendar modificat la plata pensiilor

De Dan Birta
1Comentariu
Calendar modificat la plata pensiilor
Pensiile aduse prin Poştă vor fi primite de beneficiari în prima jumătate a lunii.

Începând cu această lună se modifică datele de primire a pensiilor. Astfel, în cazul beneficiarilor ale căror drepturi se achită prin intermediul CN Poșta Romană SA, începând cu luna iulie 2018, drepturile curente cuprinse în documentele de plată (taloane roșii) se achită în intervalul 1 – 15 ale lunii la domiciliul beneficiarilor. În situația în care nu sunt găsiți la domiciliu, sunt avizați de către factorul poștal, caz în care drepturile băneşti vor putea fi ridicate de la ghișeele poștale, în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii, respectiv până în data de 17 iulie inclusiv.

Drepturile neridicate vor fi returnate casei județene de pensii, urmând ca la solicitarea beneficiarilor să fie achitate începând cu luna următoare.

În cazul persoanelor ale căror drepturi se achită prin cont curent sau cont de card, calendarul de plată nu suferă modificări astfel, plata se face începând din data de 14 sau din prima zi lucrătoare care urmează datei de 14, dacă aceasta zi este nelucrătoare.

Documentul de informare (talonul mov) în cazul beneficiarilor ale căror drepturi se achită prin cont curent sau cont de card este distribuit către aceștia în intervalul 1 – 15 ale lunii, la domiciliu de către factorul poștal, iar în situația în care nu sunt gasiți la domiciliu, aceștia sunt avizați, talonul putând fi ridicat de la ghișeele poștale până în ultima zi lucrătoare din luna.
Pentru beneficiarii ale căror drepturi se achită în străinătate, datele şi modalitatea de plată rămân neschimbate.

Pensii mărite

Reamintim că din luna iulie valoarea punctului de pensie se majorează cu 10%, la 1.100 lei. Totodată se majorează şi cuantumul indemnizației pentru însoțitor de la 800 lei la 880 de lei.

De asemenea tot din luna iulie se majorează şi indemnizația socială acordată pensionarilor de la 520 lei la suma de 640 lei. De această indemnizaţie socială beneficiază în judeţ 28.926 de persoane.

În Bihor

Potrivit evidenţei Casei Judeţene de Pensii Bihor, la sfârşitul lunii aprilie în judeţ se aflau în plată 147.705 dosare de pensie. Pe categorii, se aflau în plată 140.600 de dosare de pensii de stat: 95.855 dosare de pensie pentru limită de vârstă, 28.168 pensii de invaliditate, 592 pensii anticipate, 1.509 pensii anticipate parţial şi 14.476 pensii de urmaş. Alte 7.105 erau pensii pentru agricultori.

Pensia medie în judeţul Bihor pentru limită de vârstă a fost de 1.188 de lei în luna aprilie.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor