Calendarul dărilor pe anul 2007

Calendarul dărilor pe anul 2007
ORADEA – Ziua de 25 ianuarie este prima dată importantă din Calendarul impozitelor pe anul 2007, publicat de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Până la această dată, persoanele fizice şi juridice care au obligaţia de a reţine la sursă impozitele pe venit, cu excepţia persoanelor fizice care desfăşoară activităţi independente, trebuie să vireze impozitul pe venit şi să depună declaraţiile privind obligaţiile de plată la bugetul consolidat al statului. „Începând cu 1 ianuarie 2007, asociaţiile, fundaţiile sau entităţile fără scop patrimonial, cu excepţia instituţiilor publice, au obligaţia declarării şi virării impozitului aferent veniturilor din salarii anual, până la data de 25 ianuarie a anului următor”, a declarat Smaranda Scridon, directorul executiv al Finanţelor bihorene.

Contribuabilii care obţin venituri din activităţi independente pe baza normelor de venit pot opta pentru determinarea venitului în sistem real până la data de 31 ianuarie 2007. Această dată îi vizează şi pe cei care obţin venituri din activităţile de proprietate intelectuală, cedarea în folosinţă a bunurilor.

Ultima zi din luna februarie este data până la care angajatorii trebuie să depună fişele fiscale la administraţia fiscală, precum şi transmiterea unui exemplar angajatului. Tot până la 28 februarie trebuie depusă declaraţia privind impozitul reţinut pe veniturile obţinute cu regim de reţinere la sursă. „Este vorba despre contribuabilii care obţin venituri din proprietate intelectuală, valorificarea de bunuri în regim de consignaţie, din contracte de agent sau mandat comercial, precum şi de cei care defăşoară activităţi în baza convenţiilor civile, altele decât cele impozitate cu 16%. În această categorie intră şi persoanele care obţin venituri din expertiză contabilă şi tehnică, judiciară şi extrajudiciară”, a precizat Smaranda Scridon.

15 martie este data până la care contribuabilii care obţin venituri din activităţi independente trebuie să efectueze plăţile anticipate aferente trimestrului I. „Tot până la această dată trebuie depusă declaraţia privind veniturile realizate pentru fiecare categorie şi sursă de venit de către contribuabilii care au realizat venituri din activităţi independente în anul 2006”, ne-a informat directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor.

Sponsorizări şi plăţi

Angajaţii care au realizat doar venituri din salarii şi doresc să cedeze 2% din impozitul anual pentru sponsorizarea entităţilor nonprofit pot depune o cerere în acest sens până la 15 mai. Contribuabilii care obţin venituri din activităţi agricole pe baza normelor de venit trebuie să depună până la 15 mai o declaraţie.

15 iunie este termenul pentru plata plăţilor anticipate aferente trimestrului II de către persoanele fizice care obţin venituri din activităţi independente. 15 septembrie este termenul pentru plăţile aferente trimestrului III de către aceiaşi contribuabili. Tot până la 15 septembrie trebuie plătit 50% din impozitul pe veniturile din activităţi agricole, restul de 50% urmând să fie plătit până la data de 15 noiembrie. 15 decembrie este data ultimei scadenţe pentru impozitul plătit de către persoanele fizice care obţin venituri din activităţi independente.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !