Calendarul IŞJ Bihor pe luna martie

În cadrul conferintei de presa de joi, reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Bihor au anuntat care sunt principalele actiuni ale lunii martie. Astfel, în aceasta luna se încheie concursul gradatiilor de merit, demarat din luna februarie.

Din cele 405 de cereri înregistrate, Consiliul de Administraţie al IŞJ Bihor a aprobat 239 şi depuse 33 de contestaţii, care urmează să fie soluţionate până mâine. Rezultatele finale ale concursului vor fi validate de către Consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar în data de 20 martie, iar tabelul nominal cu personalul nominalizat pentru acordarea gradaţiei de merit, va fi înaintat la Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC).

Concursuri pentru directori

De aceste gradaţii poate beneficia  personalul didactic de predare, didactic auxiliar şi cel de conducere din unităţile de învăţământ. Aceasta, se acordă pentru 10% din posturile didactice existente la nivelul inspectoratului şcolar şi reprezintă 20% din salariul de baza al persoanei în cauză.

Se atribuie pe o perioadă de 4 ani, începând cu luna iulie. Alte acţiuni sunt concursurile pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general adjunct şi director al Casei Corpului Didactic, care se va desfăşura în 21 martie, şi concursul pentru ocuparea postului de consilier juridic, ce va avea loc în data de 23 martie.

Teste pentru elevi

Testarea PISA, respectiv Evaluarea internaţională standardizată a elevilor de 15 ani, este o altă activitate a acestei luni.

Testarea reprezintă un studiu comparativ privind performanţele elevilor, realizat la fiecare 3 ani.

În acest se va desfăşura în 20 martie, iar domeniul evaluat va fi ştiinţa (fizica, chimia şi biologia). Din Bihor vor participa la testare 6 elevi de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”,15 de la Şcoala Generală „Avram Iancu”, ambele din Oradea.

Din judeţ, vor fi testaţi 35 de elevi de şa Grupul Şcolar „Octavian Goga” din Marghita şi tot atâtţia de la Grupul Şcolar „Agricol” din Salonta. Liliana Antonescu, inspectorul şcolar general a precizat că testarea PISA se va aplica şi alte unităţi de învăţământ, decât cele propuse de MEC.

 

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !