Calendarul nerezidenţilor pe 2010

Calendarul nerezidenţilor pe 2010
Nerezidenţii trebuie să depună o serie de declaraţii la administraţiile fiscale.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor, face publice obligaţiilor contribuabililor  persoane juridice şi fizice române care au relaţii cu persoane juridice străine sau persoane fizice nerezidente şi a reprezentanţelor în România.

Declaraţii şi plăţi

„Până la data de 25 a lunii următoare, plătitorii care au obligaţia reţinerii la sursă a impozitului pe veniturile obţinute din România de nerezidenţi, persoane juridice sau fizice, au obligaţia depunerii declaraţiei D100, privind obligaţiile la plata bugetului de stat”, a precizat Ioan Mihaiu, directorul coordonator al DGFP Bihor.

De asemenea, până la 30 iunie 2010 trebuie depusă declaraţia informativă privin impozitul reţinut şi plătit pentru veniturile cu regim de reţinere la sursă. Până la data de 28 februarie 2010, plătitorii de venituri din economii obţinute în România trebuie să depună declaraţia informativă D400 privind aceste venituri.

„La înfiinţarea sau la desfiinţarea reprezentanţelor, persoanele juridice din străinătate trebuie, de asemenea, să depună o declaraţie fiscală”, a declarat directorul Fiscului bihorean. Depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe reprezentante, cf OMFP nr. 460/2004 şi plata impozitului pe reprezentanţă în două tranşe egale până: 25 iunie, respectiv 25 decembrie, inclusiv este o altă obligaţie. Aceasta revine persoanele juridice din străinătate care au deschis in România o reprezentanţă.

Persoanele juridice române beneficiare a unor servicii prestate de  persoane juridice străine sau persoane fizice nerezidente, pe teritoriul României sunt obligate să depună o declaraţie de înregistrare a contractelor în 30 de zile de la încheierea sau modificarea acestora. Alte documente care trebuie depuse de persoanele fizice şi juridice române sunt cererile referitoare la eliberarea certificatului de rezidenţă fiscală pentru aplicarea Convenţiilor de evitare a dublei impuneri. Nerezidenţii şi persoanele juridice străine mai depun cererea referitoare la eliberarea certificatului privind atestarea impozitului plătit conform Convenţiilor de evitare a dublei impuneri.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !