Calendarul tezelor cu subict unic

ORADEA – O parte din elevii claselor a VII-a şi a VIII-a susţin azi prima probă a tezelor cu subiect unic, respectiv proba de limba şi literatura maternă. În judeţul nostru, la această probă vor participa 1.331 de elevi din clasa a VII-a şi 1.210 din clasa a VIII-a.

Cea de-a doua probă va fi la matematică, în data de 5 decembrie, în 11 decembrie va fi proba la istorie/geografie, la alegere, iar ultima probă, la limba şi literatura română se va desfăşura în 14 decembrie. Elevii care din diverse motive, nu vor putea participa la tezele ce au loc acum, vor putea să le susţină în perioada 12 – 22 februarie 2008. Astfel, în 12 februarie-matematică, 15 februarie – limba şi literatura maternă, 20 februarie – limba şi literatura română, 22 februarie – istorie/geografie (numai pentru clasa a VIII-a), iar în 29 februarie se vor putea depune eventualele contestaţii.

Semestrul II

În semestrul al II-lea, prima perioada a tezelor unice va fi 6 mai – 16 mai 2008, iar cea de-a doua perioadă va fi 23 mai – 2 iunie 2008. Conform regulamentului de organizare şi desfăşurare, evaluarea tezelor se face pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordându-se 90 de puncte pentru răspunsurile corecte şi complete şi 10 puncte, din oficiu, cu respectarea strictă a baremului unic de evaluare şi notare. Durata fiecărei teze este de două ore, iar supravegherea este asigurată, pentru fiecare sală, de doi asistenţI, cu altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine teza. Elevii care au absentat la o teză cu subiect unic susţin teza în perioadele speciale menţionate mai sus.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase