Calificări în turismul alternativ prin AJOFM Bihor

De Dan Birta
1Comentariu
Calificări în turismul alternativ prin AJOFM Bihor
Ospătarii, bucătarii, cameristele, administratorii de pensiuni pot obţine un certificat de calificare prin AJOFM Bihor.

Şanse mari pentru persoanele care au lucrat în domeniul hotelier, dar n-au o hârtie care să le ateste calificarea. Acestea pot obţine un certificat de evaluare a competenţelor, echivalent cu al celor care au făcut cursurile, prin intermediul AJOFM Bihor. „Este vorba despre persoane care au lucrat în domeniul turismului ca bucătari, ospătari, chelneri, cameriste, recepţioneri, administratori de pensiuni şi nu au o diplomă. Aceasta poate fi obţinută la noi”, ne-a declarat Dorel Drăghici, directorul executiv al AJOFM Bihor.

Au fost multe cazuri în care persoane care cunoşteau meseria respectivă se loveau, în cazul intenţiei de angajare, de acest impediment – lipsa unui certificat de calificare.

„Vor fi selectate 70 – 80 de persoane dintre care 50 vor obţine acest certificat. Pot participa şi persoane care nu sunt neapărat şomeri, persoane care sunt angajate cu contract de muncă şi cunosc meseriile amintite”, a subliniat directorul AJOFM Bihor.

 Asistenţă pentru noi afaceri

De asemenea, tot în cadrul agenţiei bihorene, se face o selecţie pentru persoanele care doresc să demareze o afacere pe cont propriu în domeniul turismului. Activitatea de furnizare efectivă a serviciilor de consiliere şi asistenţă va fi subcontractată şi va include servicii juridice, de marketing, financiare, metode şi tehnici eficiente de management şi alte tehnici şi metode pentru asigurarea suportului necesar în vederea iniţierii unei activităţi independente. Dintr-un număr de 60 de persoane consiliate vor fi selectate 15. „Cheltuielile cu înfiinţare firmei pentru o parte dintre participanţi vor fi suportate de AJOFM Bihor”, a precizat Dorel Drăghici.

 Vizită de studii

O parte dintre cei care au absolvit cursurile în domeniul hotelier la AJOFM Bihor vor participa la o vizită de studiu în Grecia. „60 de persoane absolvente ale programelor de formare profesională, în vedere informării şi conştientizării acestora asupra importanţei turismului alternativ, inclusiv modalităţi specifice de promovare a produselor turismului alternativ, vor efectua o vizită în Grecia, în luna martie”, a încheiat directorul agenţiei bihorene.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute la AJOFM Bihor, str. Transilvaniei nr. 2 sau la telefon 0359.800.960.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor