Calitate în educaţie: asfalt proaspăt în curtea şcolii

5Comentarii
Calitate în educaţie: asfalt proaspăt în curtea şcolii
Patru şcoli din Oradea vor beneficia în această primăvară de curţi asfaltate, anunţă Primăria.

Consilierii locali întruniţi în şedinţă ordinară în această săptămână au pe ordinea de zi aprobarea lucrărilor de asfatare a patru curţi de şcoală din Oradea. Acestea se vor face în această primăvară, prin Direcţia Patrimoniu Imobiliar.

Beneficiare sunt Colegiul Naţional Iosif Vulcan, Liceul Teoretic Lucian Blaga, şcoala Gimnazială Ion Bogdan şi Szacsvay Imre de pe strada M. Eminescu. „Lucrările propuse prevăd modernizarea şi asfaltarea curţii interioare, asfaltarea trotuarelor, executarea canalizării pluviale pentru întreaga suprafaţă a curţii interioare, montarea căminelor de vizitare care vor fi racordate la reţeaua existentă, precum şi montarea rigolelor şi a bordurilor prefabricate”, trasmite municipalitatea.

Peste 5000 de mp

Curtea Colegiului Iosif Vulcan se extinde pe o suprafaţă de 1.420 mp, iar în cazul Liceului Teoretic Lucian Blaga suprafaţa care va fi asfaltată este de 1.876 mp. La şcoala Ion Bogdan este vorba de două terenuri: terenul de sport de 670 mp, respectiv terenul de joacă cu o suprafaţă de 330 mp. În cazul şcolii Szacsvay, va fi asfaltată o suprafaţă de 970 mp.

Toate cele patru propuneri au o durată de realizare a investiţiei de 60 zile lucrătoare, valoarea estimată a lucrărilor fiind: pentru Colegiul Naţional Iosif Vulcan de 137.496,54 lei fără TVA, pentru Liceul Teoretic Lucian Blaga de 116.082,62 lei fără TVA, pentru şcoala Gimnazială Ioan Bogdan de 73.665,84 lei fără TVA, iar pentru Şcoala Szacsvay Imre de 59.884,03 lei fără TVA.

„Prioritar petru noi este ridicarea standardului de calitate în unităţile de învăţământ. Acesta este primul pas în îmbunătăţirea condiţiilor pe care dorim să le oferim elevilor. Ne dorim ca în următorii 2-3 ani toate şcolile din Oradea să beneficieze de curţi asfaltate şi servicii de calitate, pentru ca elevii oraşului să poată învăţa în condiţii decente”, susţine Lucian Popa, directorul executiv la Direcţia de Patrimoniu Imobiliar.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor