Calitate în învăţământ

Calitate în învăţământ
Deva – Creşterea calităţii învăţământului naţional odată cu integrarea României în Uniunea europeană, a ajuns o prioritate pentru Mihail Hărdău, ministrul Educaţiei şi Cercetării, care vizează elaborarea strategiei „de pregătire a cetăţeanului european”.

Între priorităţi apar următoarele: dezvoltarea cadrului naţional pentru calificări, validarea achiziţiilor dobândite în contexte de învăţare nonformale, asigurarea calităţii educaţiei şi a formării profesionale, intercorelarea învăţării cu experienţa la locul de muncă, asigurarea accesului la educaţie şi a echităţii educaţionale, precum şi consilierea şi orientarea elevilor.

Odată cu intrarea în Uniunea Europeană, România trebuie să facă faţă tuturor cerinţelor de calitate şi competitivitate în educaţie şi cercetare. Inspectorul general din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, Anişor Pârvu, consideră că creşterea calităţii învăţământului este în curs de desfăşurare în România şi că această creştere va continua atâta timp cât şcolile vor beneficia de fonduri pentru infrastructură.

„Consider că se va înregistra o creştere a calităţii învăţământului pentru că sunt semnale că se va continua cu finanţarea pentru infrastructura şcolară. Susţinerea materială constituie cel mai important element pentru materializarea acestei creşteri a calităţii învăţământului. Un profesor bine plătit va avea un randament mai bun şi o calitate superioară a predării”.

Anişor Pârvu mai afirmă că diferenţa între învăţământul naţional şi cel european este făcută de dotarea didactică. „Învăţământul românesc este în multe situaţii peste cel european. În parteneriatele pe care şcolile noastre le au cu cele europene, s-a recunoscut cu fair-play că europenii au ce învăţa de la şcoala românească. În timp calitatea învăţământului nostru va creşte aşa cum îşi doreşte domnul Hărdău. Sunt convins că aşa va fi”.

Călin Bicăzan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase