Calitate la spitale fara Facultatea de Medicina si Farmacie din Oradea nu se poate

Calitate la spitale fara Facultatea de Medicina si Farmacie din Oradea nu se poate
Relaţia Facultatea de Medicină şi spitale a fost miercuri oficial explicată.

Două evenimente importante pentru viaţa medicală şi socială din acest judeţ s-au produs miercuri în aula Facultăţii de Medicină şi Farmacie Oradea, cu o dublă ocazie (a 20-a ediţie a Zilelor Medicale Orădene care coincide cu cei 20 de ani de existenţă ai FMF Oradea): recunoaşterea meritelor rectorului Teodor Maghiar în înfiinţarea şi dezvoltarea Medicinei orădene şi explicaţia clară şi oficială despre relaţia Facultatea de Medicină şi spitalele din Bihor.

„Ştiţi că fără Facultatea de Medicină nu se poate face act medical de calitate în spitale”, a declarat viceprimarul Gheorghe Carp, prezent ieri în aula FMF Oradea. „Datorită acestei facultăţi spitalele orădene au fost clasificate în categoria a II-a”, a punctat, repetat, rectorul Cornel Antal. „FMF Oradea are rol determinant în trei spitale de la noi care sunt în categoria a II-a”, a subliniat şi preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Bihor, Varga Ludovic.

Ideea transmisă e că lipsa FMF Oradea, a medicilor profesori din spitale, ar presupune bani mult mai puţini la unităţile medicale cu paturi.

Otilia Sandor0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !