Calvarul orăştienilor de pe DN7, la final

Calvarul orăştienilor de pe DN7, la final
ORĂŞTIE – Primăria Orăştie a revocat decizia primarului Iosif Blaga de a bloca cel mai circulat drum din judeţul Hunedoara, care trece chiar prin centrul oraşului.

Pentru obţinerea revocării, I.Blaga s-a întâlnit cu ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, care a promis o rezolvare urgentă a situaţiei pe cheltuiala statului. Problema trenează de 12 ani, când o decizie a Guvernului de atunci a trecut sectorul de Drum Naţional (DN) 7 de la km 360+960 la 367+400 din administraţia Companiei Naţionale de Drumuri în cea municipală Orăştie. Pentru că Primăria Orăştie nu a avut niciodată bani suficienţi pentru reparaţii la acest drum, s-a creat o situaţie de nesuportat pentru orăştienii care locuiesc în zonă. Casele acestora au început să se deterioreze iar plângerile să curgă la Primărie. Numai anul trecut 16 familii au depus plângeri în acest sens. “Zeci de case au suportat efectele traficului infernal de pe porţiunea de drum care traversează municipiul. Sper ca în această primăvară să înceapă reabilitarea drumului şi problemele să dispară. Dacă nu reuşeam să obţinem promisiunea ministrului, toţi consilierii locali erau decişi să blocheze drumul, aşa cum am spus acum o lună” a spus primarul Iosif Blaga. Totuşi, consilierii sunt “pe poziţie” în cazul în care nu se face ceva repede sau dacă se execută lucrări de mântuială.

Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !