Camera de Conturi le ia sporurile

8Comentarii
Camera de Conturi le ia sporurile
Camera de Conturi a obligat CJ Bihor să suspende acordarea sporului de dispozitiv.

Consilierii judeţeni au votat marti, la propunerea Executivului CJ, suspendarea acordării sporului de dispozitiv către angajaţii din aparatul propriu al Consiliului Judeţean. Acest spor se ridica la 25% din salariul de bază.

Acordarea sporului se suspendă începând cu 1 octombrie a.c.. Interesant, deşi proiectul a fost propus de către Executivul instituţiei, şefii acesteia – preşedintele Radu Ţîrle, respectiv vicepreşedinţii Alexandru Kiss şi Dumitru Voloşeniuc – s-au abţinut să voteze suspendarea sporului! Singurul care şi-a anunţat intenţia de a se abţine a fost Alexandru Kiss (UDMR), acesta contestând aprig decizia Camerei de Conturi, instituţia ce a obligat CJ Bihor să suspende sporul pomenit. Abţinerea lui Ţîrle l-a contrariat pe liderul grupului PDL, Ionel Avrigeanu, care s-a simţit păcălit de capul CJ. Şi nu e de mirare, deoarece, după ce în prealabil le-a cerut consilierilor să voteze suspendarea sporului, Ţîrle a votat altfel!

În urma unui audit efectuat la Consiliul Judeţean Bihor în iunie-iulie a.c., Camera de Conturi Bihor a reţinut ca fiind „abatere de la legalitate şi regularitate acordarea sporului de dispozitiv către salariaţii din aparatul propriu al Consiliului Judeţean datorită majorării nelegale a cheltuielilor de personal”, se arată în raportul de specialitate a proiectului Hotărârii de CJ privind suspendarea sporului de dispozitiv, în cuantum de 25% din salariul de bază.

Prin urmare, prin decizia emisă de Camera de Conturi, s-a dispus „stabilirea întinderii prejudiciului cauzat bugetului Consiliului Judeţean Bihor prin plata nelegală a indemnizaţiei de dispozitiv şi a contribuţiilor eferente, a persoanelor răspunzătoare de crearea acestuia şi luarea măsurilor legale de recuperare”. CJ a contestat decizia Camerei, însă această contestaţie nu suspendă însă obligaţia executării măsurilor dispuse prin decizie.

Mai mult, nerespectarea deciziţiei şi neurmărirea de către şefii CJ a îndeplinirii măsurilor transmise de Camera de Conturi constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani!

În aceste condiţii, Executivul CJ a propus şi a reuşit să obţină votul aleşilor judeţeni, de a suspendasporul pe o perioadă nelimitată.

Calin Corpas8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor