Cameră pentru vizită intimă la închisoare

1Comentariu
Cameră pentru vizită intimă la închisoare
Bârcea Mare – Deţinuţii care au de executat o pedeapsă uşoară, de maxim un an închisoare au posibilitatea să beneficieze de un regim deschis de detenţie. Acesta le permite să iasă afară din penitenicar pe parcursul zilei, la muncă sau activităţi socio-culturale, cu respectarea regulamentelor de ordine interioară ale instituţiei de detenţie.

În Penitenciarul de Maximă Siguranţă Bârcea Mare, opt persoane au posibilitatea să îşi ispăşească pedeapsa în regim deschis.

Noua legislaţie prevede reguli mai flexibile pentru deţinuţii cu pedepse uşoare, de maxim un an de închisoare.

Aceştia sunt încadraţi la „regimul deschis”, care permite deplasare liberă în interiorul penitenciarului, cu respectarea regulamentului de ordine internă, precum şi posibilitatea de a munci în afara zidurilor penitenciarului.

De asemenea, aceştia pot păstra şi administra anumite sume de bani şi pot folosi telefoane mobile, însă numai cât timp sunt în afara închisorii. În momentul în care ies la muncă sau alte activităţi, au obligaţia să se deplaseze în timpul, locul şi pe traseele stabilite de administratorul penitenciarului.

În cazul în care nu respectă aceste obligaţii, deţinutul poate răspunde penal.
Persoanele private de libertate pot beneficia trimestrial, conform noilor regulamente în vigoare, de vizite intime cu o durată de două ore.

Excepţie fac deţinuţii care se căsătoresc pe perioada detenţiei. Aceştia vor putea să rămână împreună timp de 48 de ore. De asemenea, pentru primul an după încheierea căsătoriei în penitenciar, deţinutul are dreptul la o vizită intimă de două ore, lunar. Poate beneficia de aceste drepturi numai deţinutul care are o condamnare definitivă şi care respectă regulamentul de ordine internă al penitenciarului şi în acelaşi timp, prevederile legale.

„Pentru vizitele intime va exista o cameră special amenajată în incinta penitenciarului, iar această vizită poate avea loc numai cu acordul directorului şi doar dacă deţinutul are un comportament adecvat”, declară purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Bârcea Mare, Gabriel Vesa.

Mihaela Tămaş1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor