Camere foto mai scumpe

Camere foto mai scumpe
ORADEA – Preţul unor camere foto digitale importate în UE ar putea creşte, în condiţiile în care experţii europeni au decis reclasificarea aparatelor cu funcţii video avansate în categoria camere video, supuse taxelor vamale.

Camerele foto digitale nu sunt impozitate la intrarea în cele 27 de state UE, dar blocul comunitar aplică taxe de cel puţin 4,9% la importul aparatelor de înregistrare video.

Modificarea nu va afecta, probabil, utilizatorii obişnuiţi, întrucât se referă la modele mai scumpe, cu o capacitate foarte bună de înregistrare video, a declarat un oficial european.

Un aparat clasificat drept cameră foto nu trebuie să înregistreze 30 de minute de secvenţă video neîntreruptă, la o rezoluţie de cel puţin 800×600 de pixeli sau la calitatea de 23 cadre pe secundă (fps – frames per second). Comisia Europeană va adopta decizia, în mod oficial, în următoarele două sau trei luni.

Valentin Buda0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase