Camere video la „Bălcescu”

Camere video la „Bălcescu”
ORADEA – Elevii claselor a VIII-a de la Şcoala Generală „Nicolae Bălcescu” din Oradea s-au întâlnit joi cu poliţiştii de proximitate, care le-au vorbit despre pericolele la care se expun atunci când poartă bijuterii sau telefoane scumpe.

„Le prezentăm elevilor un film care pune accentul pe prevenirea tâlhăriilor, iar apoi discutăm cu ei şi le facem câteva recomandări utile. Îi sfătuim să nu se afişeze într-un mod ostentativ cu bijuterii şi bunuri de valoare, deoarece pot cădea victimă unor infracţiuni comise cu violenţă. Din păcate, la amplificarea acestui fenomen neplăcut contribuie inconştient şi părinţii, care le fac cadou copiilor telefoane mobile, bijuterii şi alte bunuri de valoare. Diminuarea acestui fenomen infracţional se poate realiza numai prin eforturile conjugate ale Poliţiei şi părinţilor”, atenţionează agentul-şef Sorin Secară.

Poliţiştii le-au mai vorbit elevilor despre cum să îşi aleagă prietenii şi despre modul în care trebuie să se comporte în locurile publice sau la orele de curs.
„Avem un protocol încheiat cu Poliţia de Proximitate, iar domnul Secară, care răspunde de şcoala noastră, ia săptămânal legătura cu direcţiunea şi se interesează care sunt problemele deosebite ridicate de comportamentul elevilor. Faptul că vizitează atât de des şcoala are un efect pozitiv asupra atitudinii elevilor. Am introdus în şcoală şi un sistem de supraveghere prin camere video, ceea ce întăreşte siguranţa elevilor şi a cadrelor”, explică profesoara Lăcrimioara Cabai, directoarea Şcolii Generale „Nicolae Bălcescu”.

Vegheaţi prin internet
Totodată, directorul şcolii poate să acceseze, prin internet, sistemul video de supraveghere a şcolii şi de acasă sau din altă parte, pentru a vedea ce se întâmplă în şcoală.
„De când s-au pus camere video în şcoală, s-au mai liniştit şi băieţii, care erau mai neastâmpăraţi”, ne-a mai încredinţat o şcolăriţă.

Ovidiu Morcan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !