Camere video obligatorii în creșe și grădinițe

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
3Comentarii
Camere video obligatorii în creșe și grădinițe
Un nou proiect de lege prevede ca toate creșele și grădinițele să fie dotate cu camere de supraveghere video. Scopul este combaterea agresiunilor asupra copiilor.

Inițiatorii proiectului de lege speră ca astfel să preîntâmpine situațiile în care foarte mulți copii au fost agresați de personalul creșelor și grădinițelor.

„Toate unitățile în care se oferă servicii de educație timpurie și funcționează în regim de creșă, unitate antepreșcolară și preșcolară din mediul privat sau de stat, denumite în continuare unități educaționale, au obligația dotării incintei și sălilor de clasă cu camere de supraveghere video și audio”, se arată într-un articol care urmează să fie introdus și în Legea Educației Naționale.

Astfel, dacă proiectul de lege va fi adoptat, toate creșele și grădinițele care au mai mult de șapte copii înscriși vor fi obligate să se alinieze acestei cerințe. La înregistrări vor avea acces doar părinții și autoritățile.

„În ultimul timp, am asistat la cazuri tot mai grave de violență fizică și psihică asupra copiilor, atât în creșe, cât și în grădinițe, un exemplu venind chiar de la o grădiniță din București, în anul 2017, atunci când cazuri de violență extremă din partea unei educatoare au fost descoperite de părinți. În 2018 am aflat cum o îngrijitoare a agresat fizic și verbal un copil, dovezile în acest sens fiind făcute publice după ce mama copilului a filmat toată scena. Un caz similar a ieșit la iveală la o creșă din Iași, unde copiii erau abuzați de două îngrijitoare, copiii mărturisindu-le părinților tratamentul la care sunt supuși. Și în acest caz, abuzurile au fost descoperite după ce un părinte a decis să înregistreze totul. Astfel de situații, precum și altele similare – multe dintre ele nedescoperite încă în lipsa unor dovezi clare – ar putea fi evitate dacă sălile din interiorul unităților educaționale antepreșcolare și preșcolare ar fi dotate în mod obligatoriu cu camere de supraveghere video și audio”, se arată în expunerea de motive.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor