Caminul Felix, 20 de ani de activitate

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
Caminul Felix, 20 de ani de activitate
Fundaţia „Căminul Felix” din Oradea aniversează 20 ani de activitate, în cadrul unui eveniment cultural care va avea loc vineri, 18 mai, de la ora 18:00, la Filarmonica de Stat.

„Este un eveniment dedicat tuturor celor care sunt alături de noi de 20 ani: beneficiarii noştri, familiile lor, autorităţile locale, finanţatori naţionali şi internaţionali, parteneri din ţară şi din străinătate, reprezentanţi ai comunităţii de afaceri locale, ai presei, voluntarii noştri. E un moment de bilanţ în care gândurile noastre se îndreaptă cu recunoştinţă către toţi aceia care ne-au ajutat să oferim o familie copiilor abandonaţi din România şi să îi integrăm în societate”, a declarat Marcel Filip, preşedintele Fundaţiei „Căminul Felix”.

Momentul va fi marcat prin discursuri, un raport al Fundaţiei în care vor fi amintite principalele reuşite ale organizaţiei în cele două decenii de existenţă, prezentarea proiectelor viitoare şi un concert susţinut de corul de copii al Căminului Felix. La aniversare şi-au anunţat prezenţa: Roland Nelsson, fost director Erikshjälpen, primarul Ilie Bolojan şi Lars Hornberg, fondator al Căminului Felix.

Sute de copii ajutaţi

În cei 20 de ani de existenţă, Căminul Felix a sprijinit 300 de copii orfani şi a reintegrat peste 100 de tineri. Organizaţia a dezvoltat Asociaţia „Acţiunea Felix” pentru a rezolva nevoile economice existente şi pentru a oferi un cadru adecvat pentru pregătirea practică a copiilor Căminului Felix.

În cadrul Programului de Asistenţă pentru Tineret, organizaţia oferă ajutor social, economic şi educaţional tinerilor Căminului Felix, în perioada de tranziţie spre maturitate şi independenţă.

De asemenea, în parteneriat cu Habitat pentru Umanitate Beiuş, Căminul Felix a demarat proiectul

„Căminul Habitat”. La finalul proiectului, care se întinde pe o perioadă de 3-5 ani, 83 de familii de tineri din cadrul Căminului Felix vor avea o casă. Fundaţia a promovat la nivel internaţional modelul de la Oradea prin construirea unui complex de şapte case în Surat Thani, Thailanda.

La eveniment sunt aşteptaţi toţi cei interesaţi. Intrarea la eveniment este liberă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !