Căminul Moreni se dechide în decembrie

Dotarea cu mobilier a viitorului camin social din strada Moreni nr. 2 costa Primaria 2,5 miliarde de lei, conform sefului Directiei Patrimoniu, Marcel Bolos. Contabilii Primariei „au facut rost” de acesti bani rectificând bugetul acordat initial pentru amenajarea unui teren de sport din material sintetic.

Suma va fi utilizata pentru cumpararea de mobilier de stricta necesitate, pentru bucatarie si dormitor. Conform planurilor Primariei, caminul va fi dat în folosinta undeva în luna decembrie.

În conditiile în care noul camin social din Moreni, al treilea administrat de Administratia Sociala ComunitaraOradea(ASCO), ofera 65 de unitati locative, lista cu familiile care asteapta dupa o locuinta sociala a depasit 100 de pozitii, spune viceprimarita Biro Rozalia. Totusi, aceasta a tinut sa precizeze ca ocupantii acestor locuinte nu sunt scutiti de niste obligatii financiare.

„Chiria si întretinerea, chiar daca la un nivel cât se poate de minim, trebuie platite. Este o datorie pe care acesti oameni trebuie sa si-o asume în primul rând fata de comunitatea care îi sustine, nu neaparat fata de Primarie”, considera viceprimarita Biro.

Evacuari din Cominca

De altfel, situatia locativa a unora dintre actualii rezidenti ai Centrului de Cazare Temporara nr. 1, fostul Camin Cominca, este pe cale de a se înrautati, în masura în care acumuleaza datorii. „Regulamentul intern al acestui centru spune foarte clar ca daca chiriasul împlineste doua luni la rând si nu a platit chiria sau cheltuielile, urmatorul pas este sa fie evacuat. Nu aplicam aceasta prevedere întocmai, pentru ca asta ar putea fi inuman pentru multi dintre actualii locatari”, comenteaza viceprimarita.

Conform acesteia, chiria lunara pentru o camera din Caminul Cominca se ridica la 57.000 lei, iar cheltuielile comunale sunt de 150.000 lei pe luna pentru adulti si 75.000 de lei pe luna pentru copii.

Cristina Ghilea

Taguri: