Campania apelor curate

Campania apelor curate
ORADEA – În această săptămână, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei din 22 martie, specialiştii din cadrul Directiei Apelor Crisuri vor derula campanii de informare, igienizare şi comunicare cu tema „Să păstrăm Apele Curate!”.

Prima acţiune a campaniei s-a derulat ieri, la Gradinita nr. 20 Oradea, unde preşcolarii au făcut cunoştinţă cunostinta cu personajul de poveste Stropi, de la care au învăţat cum trebuie să folosească apa şi ce este poluarea, seceta şi inundaţiile.

Săptămână plină

Azi elevii de la Liceul „Lucian Blaga” vor participa la o acţiune de igienizare a râului Crisul Repede, de pe malul drept, în apropierea podului Decebal. „Scopul acestei acţiuni este sensibilizarea cetăţenilor în ceea ce priveşte păstrarea curaţeniei, atât pe malurile apei, cât şi a spaţiilor verzi”, spune Anca Mihociu, purtătorul de cuvânt al DAC. Tot azi, de la ora 12 elevii Şcolii Generale nr. 16 vor vizita Laboratorul de Calitatea Apei din cadrul DAC.

Joi de la ora 11 va avea loc la sediul DAC o dezbatere cu titlul „Să păstrăm Apele Curate”. Pe ordinea de zi sunt stabilite teme precum buletinul de calitate a apei din Bazinul Hidrografic Crişuri, precum şi prezentarea lucrărilor de grafică realizate de elevii Liceului de Artă din Oradea.

„Joi, elevii Şcolii „Dacia” vor vizita Laboratorul, iar în parteneriat cu Agenţia de Protecţia Mediului Bihor, specialiştii din cadrul Laboratorului vor însoţi elevii Şcolii „Decebal” în excursia de studiu efectuată pe cursul râului Crisul Repede. Cei mici vor asista la procesul de prelevare a probelor de apă şi vor afla noi informaţii legate de calitatea apei”, declară Anca Mihociu.

Vineri, în ultima zi a campaniei, reprezentanţii ai DAC vor distribui pliante informative cetăţenilor, pe podurile din oraş.

Carmen Brehoi0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !