Campanie anti-alcool

De Otilia Șandor
Campanie anti-alcool
Bihorencele tinere din mai multe instituţii, cabinete medicale ori şcoli auto vor fi informaţe, pe parcursul lunii iulie despre efectele nocive ale consumului de alcool.


Inspectorii sanitari informează că iulie este declarată „Luna naţională a informării despre efectele consumului de alcool”, ocazie cu care vor derula campania de informare-educare-comunicare ce are ca temă în acest an „Efectele consumului de alcool în timpul sarcinii asupra sănătății fizice și psihice a copilului”.

Campania are sloganul „Spune NU alcoolului în timpul sarcinii! Protejează viața din tine!” şi are drept scop informarea femeilor tinere despre riscurile pe care le are consumul de alcool în timpul sarcinii, de a promova renunțarea la consumul de alcool de către femeile însărcinate și a celor care intenționează să devină mame.

Inspectorii sanitari vor să transmită bihorencelor tinere mesajul: „Expunerea prenatală la alcool poate produce efecte iremediabile asupra sănătăţii şi dezvoltării fizice şi psihice a copilului. Nu există tratament care să poată preveni efectele nocive ale alcoolului asupra fătului, cea mai bună măsură în această privinţă este evitarea totală a consumului de alcool pe perioada sarcinii”.

Prin urmare, inspectorii vor transmite informaţii în unități economice, instituții și școli auto, cabinete medicale individuale, cabinete medicale de specialitate (obstetrică-ginecologie). Vor fi implicați asistenții medicali comunitari și mediatorii sanitari din județ, care au fost instruiți în vederea transmiterii informațiilor și mesajelor specifice în comunitățile în care aceștia își desfășoară activitatea.

Date despre campania finanțată de Ministerul Sănătății pot fi accesate pe site-ul DSP Bihor: www. dspbihor.ro.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !