Campanie contra victimizarii

De Cristian Horgoș
Ioana Indrieş
Ioana Indrieş
Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii (CAPC) din cadrul IPJ Bihor şi poliţiştii orădeni de proximitate lansează, cu sprijinul Primăriei Oradea, campania preventivă „Alege Siguranţa!” sub sloganul „Nu le face viaţa uşoară infractorilor!”

Campania urmăreşte informarea orădenilor privind măsurile de autoprotecţie care trebuie adoptate pentru reducerea riscului de victimizare prin diverse tipuri de criminalitate.

„Plecând de la necesitatea de a diversifica şi intensifica modalităţile de interacţionare cu cetăţenii şi pentru a pune la dispoziţie un volum mai mare şi permanent actualizat de informaţii utile, poliţiştii bihoreni vor transmite mesajul campaniei în cadrul unui punct mobil de informare, care va fi amplasat în fiecare cartier din Oradea”, spune comisarul Ioana Indrieş, de la CAPC.

În plus, se vor proiecta filme educative menite a conştientiza cetăţenii în sensul dezvoltării unui comportament preventiv, şi se vor distribui pliante, broşuri şi afişe cu recomandări preventive pentru asociaţiile de proprietari.

Înşelăciuni prin SMS

„Poliţiştii vor aborda subiecte ce privesc furturile de biciclete, din buzunare, din locuinţe, furturile de şi din autoturisme, înşelăciunile prin SMS sau prin declinarea unor calităţi oficiale, prevenirea accidentelor rutiere, prevenirea victimizării copiilor prin diverse tipuri de infracţiuni”, mai informează comisarul de poliţie Ioana Indrieş.

Se va organiza şi o expoziţie cu sisteme tehnice de securitate, care, odată montate, reduc substanţial posibilităţile de acţiune ale infractorilor. Expoziţia va fi sprijinită de Asociaţia Română pentru Tehnică de securitate şi de Asociaţia Probikers Oradea.

Sfaturi pe Poliţia.ro

Informaţii utile se găsesc pe site-ul www.politiaromana.ro la secţiunea Prevenirea Criminalităţii. Astfel, se pot obţine informaţii privind protecţia copiilor, prevenirea violenţei în mediul şcolar, violenţa intrafamilială, sfaturi pentru vârstnici, comportamentul antisocial, prevenirea tâlhăriilor, furturile din locuinţe, furturi de şi din auto, prevenirea furturilor din buzunare, genţi, înşelăciuni prin corespondenţă, fraude cu carduri bancare, protecţia societăţilor comerciale, obiecte de artă şi antichităţi, mediul rural (infracţiuni frecvente, case de vacanţă), măsuri pentru o vacanţă sigură etc.

Factbox: Punctul de informare

Punctul mobil de informare al Poliţiei bihorene va fi amplasat, între orele 11:30 – 18:00, în următoarele zone:

29 august – Parcul Magnoliei

30 – 31 august – Parcul Olosig

4 – 5 septembrie – în Lotus Center

6 – 7 septembrie – Era Shopping Park de pe Calea Aradului

11 – 12 septembrie – Piaţa Decebal

13 – 14 septembrie – Piaţa Ioşia

18 – 19 septembrie – Magazinul Crişul

20 – 21 septembrie – Parcul 1 Decembrie

 

Factbox: Mesaje ale campaniei

 Nu permiteţi accesul în casă necunoscuţilor care oferă produse sau promoţii atrăgătoare. Hoţii folosesc de multe ori acest truc;

 Pune frână furturilor de biciclete. Asigură-ţi bicicleta aşa cum trebuie;

 Evitaţi să purtaţi la vedere, în mod ostentativ, bijuterii, banii şi telefoane mobile:

 Nu lăsaţi bani, genţi şi obiecte de valoare în maşină;

 Un simplu gest te poate proteja de infractori;

 În locuri aglomerate, mare grijă la buzunare şi genţi;

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !