Campanie cu efect

3Comentarii
Campanie cu efect
Campania de examinări gratuite de mamografie şi Babeş Papanicolau a avut un răsunet deosebit la Oradea.

277 de bihorence au beneficiat de examinări gratuite pentru depistarea cancerului de col uterin şi 147 de femei au fost investigate pentru depistarea cancerului mamar. Alte poate sute ar fi dorit să beneficieze de această campanie demarată de Fundaţia Renaşterea, dar fie au auzit prea târziu, fie nu s-au mai putut programa din cauza numărului foarte mare de femei înscrise deja pe liste.

Până mâine

Prin urmare, reprezentanţii Fundaţiei Renaşterea au decis să prelungească până mâine campania de depistare precoce a cancerului de col uterin şi de sân. De asemenea, reprezentanţii fundaţiei anunţă că rezultatele de la mamografii sunt primite in saptămâna în care sunt făcute, deoarece sunt interpretate de dr. Morvay-Szabo Edina Eva, la Oradea. Interpretarea testelor Babeş Papanicolau durează până la trei săptămâni întrucât analizele sunt „citite” la Bucureşti, la laboratoarele cu care colaborează Fundaţia Renaşterea, partenerul local urmând ulterior să distribuie femeilor investigate rezultatele testului Babes Papanicolau.

Amintim că proiectul derulat de Fundaţia Renaşterea (înfiinţată în 2001), Unitatea „Unitatea de Diagnostic Mobil – Sân şi Col Uterin” este primul de acest gen din ţară, a demarat încă de anul trecut (cu o investiţie de peste 300.000 euro, iar costurile legate de operarea lunară – de 12.000 euro), iar în Bihor s-a desfăşurat din 22 noiembrie şi era programat a se încheia în 4 decembrie. Caravana mobilă a parcurs 13 judeţe din ţară şi are ca scop ajutorarea femeilor care, din motive financiare sau geografice, nu pot beneficia de aceste servicii medicale.

Otilia Sandor3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor