Campanie cu scandal la Auşeu

8Comentarii
Campanie cu scandal la Auşeu
AUSEU – Candidatul PNL la Primăria Auşeu, Nicolae Botici, şi consilierul judeţean Dumitru Voloşeniuc sunt acuzaţi de sechestrare de persoane şi abuz.

O plângere a fost pusă deja pe numele lor, la Poliţia Aleşd, iar azi, conducerea PD va înainta şi o plângere penală pentru infracţiunea de privare de libertate. Ieri a fost organizat la Auşeu turul doi pentru alegerea primarului comunei, după ce fostul primar a decedat. În bătălie au rămas candidaţii PD şi PNL.

Potrivit preşedintelui Organizaţiei de Tineret a PD Oradea, Ciprian Caciora, vineri, cu şase ore înainte de încheierea campaniei electorale din Auşeu, doi tineri, membri ai organizaţiei, care împărţeau un ziar local în comună, au fost luaţi de pe stradă şi duşi cu forţa la sediul Poliţiei Aleşd, unde au fost obligaţi să scrie o declaraţie, dictată de candidatul la funcţia de primar, Nicolae Botici.

Speriată cu pistolul?
„Cei doi împărţeau un ziar local, când a apărut consilierul judeţean Voloşeniuc, însoţit de candidatul PNL Nicolae Botici, cu o maşină. Cei doi tineri au încercat să fugă, însă Voloşeniuc a fugit după ei, l-a prins pe băiat, l-a împins într-un gard, după care i-a băgat pe amândoi într-o maşină şi i-a dus la Poliţie, ameninţându-i că vor fi închişi într-un beci, acolo unde le este locul, şi că o să-i mănânce tribunalul”, a declarat Caciora, susţinând că poliţiştii au acceptat ca tinerii să dea declaraţie, la dictarea lui Nicolae Botiş.

„Am mers şi eu la Poliţie, însă iniţial nu au vrut să mă lase să intru în sediu. Abia după vreo 20 de minute am reuşit să ajung la ei şi am văzut cum Botici le declara ce să scrie. Le-am spus să nu scrie după dictare şi să ceară o altă coală de hârtie. Am fost scos afară din sediu, iar a doua oară când am intrat, Botiş a spus că o să le ceară poliţiştilor să mă scoată cu pistolul afară. Fata era speriată şi plângea, iar când a auzit de pistoale s-a speriat şi mai tare. Abia când a venit comandatul Poliţiei Aleşd lucrurile s-au mai liniştit puţin şi le-a fost luată o altă declaraţie”, a adăugat preşedintele OTPD Oradea.

Conducerea PD Bihor s-a decis să depună o plângere penală împotriva lui Dumitru Voloşeniuc şi a candidatului PNL, Nicolae Botiş. „În declaraţia dată la Poliţie tinerii au scris că au fost sechestraţi şi abuzaţi, însă vom mai depune o plângere penală”, a precizat Caciora.

Liberalul contraatacă

Consilierul judeţean Dumitru Voloşeniuc spune că acuzaţiile aduse la adresa lor nu sunt adevărate. În schimb, acuză PD-ul de denigrare. „Prinzi hoţii la furat şi îi predai la Poliţie, şi asta înseamnă sechestrare? Tinerii împărţeau nişte materiale dintr-un ziar, în care era denigrat candidatul nostru. Au stat la mine în maşină o jumătate de oră. Asta înseamnă sechestrare? Aşa înţelege PD să-şi facă campanie?

Dacă lipeau afişe electorale nu avea nimeni nimic cu ei. Să vină domnii Seremi şi Ghilea să facă ceva pentru comună, dacă vor să câştige alegerile”, se apără Dumitru Voloşeniuc. Consilierul judeţean a adăugat că vor depune plângere împotriva PD pentru denigrare.

În legătură cu articolul împărţit în comună, Ciprian Caciora observă: „Autorul articolului îşi asumă răspunderea pentru ce a scris. Noi nu avem nici o vină”.
Şeful Poliţiei Aleşd, subcomisarul Ioan Pavel, nu a putut fi contactat pentru a-şi spune punctul de vedere în legătură cu aspectele politice ale eventimentelor întâmplate în sediul Poliţiei.

Deşi e vorba despre o simplă comună, alegerile din Auşeu au stârnit un interes masiv ca şi „barometru electoral”, în perspectiva unor alegeri generale anticipate. De altfel, de 1 Decembrie a venit în Bihor şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, care a punctat la capitolul imagine anunţând că Guvernul a alocat 23 de miliarde pentru drumul Auşeu – Luncşoara.

Georgiana Anghel8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor