Campanie de informare despre modul corect si legal de votare

De Denis Budău
Campania se deruleaza in perioada 9 noiembrie - 9 decembrie
Campania se deruleaza in perioada 9 noiembrie - 9 decembrie
Polițiștii au demarat campania „Tu decizi! Votează legal!” prin care cetățenii vor fi informați cu privire la alegerile pentru Camera Deputaţilor şi a Senatului. În acest sens membrii Centrului Judeţean de Comunicare au lipit afișe și au împărțit pliante timișorenilor.

Prin campania „Tu decizi! Votează Legal!”, care se derulează în perioada 9 noiembrie – 9 decembrie, polițiștii îi îndeamnă pe cetățeni să voteze corect și legal, dar îi și informează despre riscurile la care se expun. Potrivit legii, oferirea de bani sau alte foloase prin care alegătorii sunt îndrumați să voteze sau nu, un anumit candidat, precum și primirea de bani sau foloase de către alegători constituie o infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la șase luni la cinci ani. Excepție de la această lege o fac afișele, calendarele, insignele, brichetele, jachetele și alte bunuri, ale căror valoare nu depășește 10 lei, fără TVA pentru fiecare articol.

De asemenea, constituie infracțiune și tentativa de dare de bunuri sau foloase. Vor fi pedepsite și persoanele care votează deși nu au acest drept, sau cele care votează de mai multe ori în ziua alegerilor.

Pe raza judeţului Timiș au fost înfiinţate 596 de secţii de votare în 448 de locaţii, iar pentru o bună desfăşurare a activităţilor din data de 9 decembrie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş vor fi prezenţi în 308 locaţii, jandarmii în 80, poliţiştii de frontieră în 140 de secţii de votare,

pompierii în 55, iar lucrătorii Serviciilor Paşapoarte, Înmatriculări Auto şi Oficiului Român de Imigrări în câte 4, 6, respectiv 3 secţii de votare. În total, pentru buna desfăşurare a activităţilor din ziua alegerilor se vor afla în dispozitiv peste 1600 de lucrători ai Ministerului Administraţiei şi Internelor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !