Campanie de prevenire a astmului

De Otilia Șandor
Testări pentru astm
Testări pentru astm
O campanie de prevenire a astmului se derulează până la finele anului.

Ziua Mondială a Astmului, marcată anul acesta pe 7 mai, se organizează anual în întreaga lume, în scopul creşterii nivelului de control asupra astmului.

Societatea Română de Pneumologie, cu sprijinul companiilor farmaceutice AstraZeneca si Novartis, organizează după data de 12 mai şi până la sfârşitul anului, în 150 de spitale şi policlinici de specialitate, din 40 de judeţe ale ţării, testări gratuite pentru depistarea astmului, în cadrul campaniei „Astmul poate fi controlat!”.

Testări în Oradea

Pentru programări la unul din cei patru doctori de la Spitalul Municipal “Gavril Curteanu” Oradea – Dispensar TBC, (dr. Gligor Elena, dr. Rotariu Izabela, dr. Sabau Daciana si dr. Vigdorovici Marcela), bihorenii pot apela numărul de telefon 0359 800 086. Cel de-al cincilea medic la care bihorenii se pot programa pentru efectuarea testului este Davidescu Lavinia de la Spitalul Municipal “Gavril Curteanu” – Secţia Pneumoftiziologie, telefon 0359 413 471.

„Testul se numeşte spirometrie, nu doare şi nu necesită efort. Durează cinci minute, iar rezultatul se dă pe loc”, spune prof. dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie.

Alternative naturale de tratament

Una dintre metodele recomandate pentru tratarea astmului şi nu numai este salinoterapia. Element indispensabil vieţii noastre fiziologice, sarea constituie şi un medicament extraordinar, un remediu la care medicina tradiţională apelează cu încredere de sute de ani. Cel mai curat şi sănătos aer terestru este aerul salinelor, datorită proprietăţilor lui aseptice şi bactericide. Prin inhalarea aerosolilor săraţi, se îmbunătăţeşte activitatea căilor respiratorii, începând cu cavitatea nazală şi terminând cu ultima alveolă pulmonară.

Din 2011, în Oradea, există o salină de suprafaţă, realizată după brevet de invenţie, care reproduce chimic, biologic şi fizic o salină de adâncime reală. Condiţiile Salinelor Roman (strada Blaise Pascal nr. 18) sunt 100% naturale, fiind chiar mai eficiente decât cele naturale în tratamentul regenerării organismului, bolilor respiratorii, alergiilor de sezon şi reducerea stresului.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Astmului, Salinele Roman (0359 416 223) oferă pe parcursul lunii mai o reducere de 20% la abonamente.

De reţinut că astmul este o boală cronică de plămâni, caracterizată prin probleme recurente de respiraţie şi prin simptome ca lipsa de aer, respiraţie şuierătoare, senzaţie de apăsare în piept şi tuse.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !