Campanie de prevenire a violenţei juvenile

ORADEA - Timp de câteva zile elevii orădeni sunt implicaţi în Campania de combatere a violenţei ce se desfăşoară în perioada 1-8 Martie. Printre primii care au fost informaţi de proiect sunt elevii Şcolii de Arte şi Meserii „Ioan Bocociu” din Oradea.

Aceştia au luat parte ieri la deschiderea oficială a campaniei, organizată de Uniunea Femeilor în colaborare cu Direcţia de Muncă, Solidaritate Socială, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, Inspectoratul de Poliţie (IPJ), Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, precum şi Administraţia Social Comunitară Oradea. „În aceste zile dorim să conştientizăm elevii despre pericolele care sunt la fiecare pas. Este o acţiune la care dorim să ia parte atât elevii, cât şi părinţii acestora. Dorim să fie o meditaţie asupra acestei probleme”, a spus Voichiţa Raţ, secretar general al Asociaţiei Uniunii Femeilor.

Minori traşi la răspundere

Timp de aproximativ o oră, elevilor li s-a vorbit despre importanţa combaterii violenţei juvenile dar şi de urmările penale în cazul minorilor care comit infracţiuni. „Orice persoană care a împlinit vârta de 14 ani şi comite o infracţiune este trasă la răspundere din punct de vedere penal. Din păcate, în ultimul an volumul acestor cazuri a crescut foarte mult, iar cele mai dese infracţiuni sunt furturile şi târhăriile”, a precizat Ana Pop, şeful Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bihor.

Aceasta a mai atenţionat elevii că majoritatea furturilor se produc între colegi, iar telefoanele mobile sunt cele mai vânate. Puştii au primit sfaturi şi din partea reprezentantului Poliţiei.

„În acest an, prevenirea criminalităţii juvenile este o prioritate pentru Poliţia Română. Trebuie să vă spunem că înainte de a comite o infracţiune este indicat să vă gândiţi de două ori, deoarece urmările nu sunt deloc plăcute”, i-a avertizat poliţistul Falviu Iova. Campania va fi prezentată în data de 7 Martie şi elevilor Liceului Teoretic „Lucian Blaga”. „Alternative pentru violenţă” este cursul propus elevilor prin care aceştia vor învăţa să prevină eventualele agresiune volontare sau involuntare faţă de colegii de şcoală şi nu numai.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !