Campanie decisivă pentru PSD

ORADEA - PSD Bihor şi-a nominalizat miercuri seara candidaţii pentru Parlament, în Sala „Traian Moşoiu” a Primăriei. Faţă de lista preconizată iniţial, pe ultima sută de metri a intervenit o singură modificare: conservatorul Octavian Bara a ieşit de pe lista candidaţilor, în ciuda intervenţiilor sale la Bucureşti!

Claudiu Pop pare să fi primit girul preşedintelui Mircea Geoană pentru a nominaliza un membru PSD în locul lui Bara, un om în care Pop nu avea încredere că va aduce voturi pentru PSD. Locul lui Bara a fost luat de o pesedistă, doctoriţa Sonia Drăghici, şefa Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean.

 

 

 

Bar acuză duplicităţi…

Ca orice conferinţă PSD care se respectă, nici cea de miercuri nu a dus lipsă de contre între mai-marii partidului. Căzut în dizgraţie, Mihai Bar s-a ales, totuşi, cu o candidatură pentru Camera Deputaţilor, în Colegiul nr. 5 Tinca-Ceica. În ciuda acestui fapt, ex-preşedintele PSD Bihor a învolburat atmosfera la conferinţa extraordinară a filialei judeţene. În stilu-i specific, Bar a lansat săgeţi spre noua conducere a PSD Bihor, ce-l are în centru pe Claudiu Pop. Deşi a spus din start că nu cere răspunsuri, „dinozaurul” PSD Bihor – aşa cum a fost etichetat Bar de către Horea Vuşcan – a fost acid, spunând că în PSD Bihor duplicitatea e cea mai grea boală şi că „unii colegi” în care a crezut i-au înşelat aşteptările. Referire directă la Claudiu Pop… Tot Bar s-a arătat dezamăgit de faptul că preşedintele executiv Alexandru Retegan nu se regăseşte pe lista candidaţilor. „Eu nu-l contest pe Nelu Roman (primarul de Cefa – candidat în zona Salonta, în locul lui Retegan – n.r.), însă nu se poate să nu-i recunoşti meritele lui Sandu Retegan, un om întotdeauna dedicat partidului”, a declarat Mihai Bar de la tribuna Conferinţei Judeţene a PSD.

 

 

 

Pop: „Oferiţi, domnule Bar!”

Răspunsul coordonatorului PSD Bihor, deputatul Claudiu Pop, nu s-a lăsat aşteptat. „Îmi pare rău că încă o dată propovăduim apă şi bem vin! Nici acum unii nu au înţeles care este rolul votului şi încearcă să-şi impună oameni pe prietenii!”, a declarat Pop, arătând că forul de conducere al PSD Bihor a oferit 16 voturi pentru candidatura lui Roman şi doar 8 lui Retegan. „Oferiţi, domnule Bar, nu mai cereţi! Nu mai fiţi avocatul unuia sau altuia! Dumneavoastră contestaţi de fapt votul a 27 de oameni, dintre care 15 sunt primari! Deşi e adversar politic, Vasile Blaga a spus la un moment dat că atunci când urnele vorbesc, politicienii să tacă. Urnele au vorbit o dată, de două ori… Şi au vorbit în defavoarea noastră. Ce mai aşteptăm acum? Ne ţinem de funcţii?! Cine vrea să fie în echipă cu noi pentru aceste alegeri să fie, cine nu, să stea liniştit în banca sa”. Astfel şi-a încheiat Pop răspunsul oferit lui Mihai Bar.

 

CANDIDAŢII PSD

 

 

Pentru Camera Deputaţilor:

 

 

George Doca (Colegiul 1 Marghita)

 

 

 

Florin Bogdan (Colegiul 2 Diosig-Săcueni)

 

 

 

Teodor Fericeanu (Colegiul 3 Aleşd)

 

 

 

Viorel Iuhas (Colegiul 4 Beius-Ştei)

 

 

 

Mihai Bar (Colegiul 5 Tinca-Ceica)

 

 

 

Sorin Roman (Colegiul 6 Salonta)

 

 

 

Sonia Drăghici (Colegiul 7 Oradea)

 

 

 

Claudiu Pop (Colegiul 8 Oradea)

 

 

 

Lia Pop (Colegiul 9 Oradea)

 

 

 

Pentru Senat:

 

 

Ioan Mintaş (Colegiul 1 Săcueni-Marghita)

 

 

 

Silviu Odobasian (Colegiul 2 Aleşd-Beius)

 

 

 

Florian Pavel (Colegiul 3 Oradea Sud-Salonta)

 

 

 

Ioan Mang (Colegiul 4 Oradea)

 

 

PSD: Finul îi spune „pas” naşului

PSD, la „pescuit” de candidaţi

 

  

Calin Corpas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase