Campanie împotriva furturilor din locuințe și firme

De Alexandru Guiaș
Campanie împotriva furturilor din locuințe și firme
© Vârstnicii, interesați de integritatea bunurilor lor Foto: IPJ Bihor
Polițiștii bihoreni acționează pentru prevenirea furturilor din locuințe și societăți comerciale.

În această perioadă (noiembrie – decembrie), Poliţia Română derulează campania naţională de prevenire a furturilor din locuinţe şi societăţi comerciale „Protejează-ţi locuinţa şi afacerea! Trăieşte în siguranţă!”. Campania se derulează în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Tehnică de Securitate (ARTS) și Federaţia Serviciilor de Securitate (FSS).

În cadrul campaniei, polițiștii aparținând Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și cu cei de proximitate din cadrul IPJ Bihor, au desfăşurat 25 de activităţi informativ-preventive la asociaţii de proprietari și societăţi comerciale și le-au oferit orădenilor consiliere cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor. Polițiștii bihoreni au acționat cu preponderență în mediul urban, în zone cu aflux mare de cetăţeni și la centre multifuncţionale pentru persoane vârstnice, pentru ca mesajul preventiv să ajungă la cât mai mulți oameni.

Ghiduri pentru orădeni Foto: IPJ Bihor Ghiduri pentru orădeni Foto: IPJ Bihor ©

Seminar educativ

În cursul lunii noiembrie, la sediul IPJ Bihor a fost organizat un seminar destinat prevenirii furturilor din locuinţă, susţinut de poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Biroului de Proximitate din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea şi cei ai Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu reprezentantul Asociaţiei Române pentru Tehnică de Securitate. În cadrul seminarului au fost prezentate cele mai eficiente forme de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului, diagnoza principalilor factori favorizanţi ai furturilor din locuinţe, precum şi o miniexpoziţie de tehnică modernă de securitate, pentru a aduce la cunoştinţa cetăţenilor cele mai uzuale tipuri de sisteme de pază.

În cadrul acţiunilor desfăşurate, poliţiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au distribuit peste 2.000 de materiale de suport ale campaniei, respectiv broşura „Ghidul siguranţei locuinţei şi afacerii” şi afişe cu recomandări preventive.
Scopul campaniei preventive a fost de informare a populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţe şi din societăţi comerciale, precum şi despre utilitatea sistemelor tehnice de protejare a locuinţelor, sediilor ori a punctelor de lucru ale societăţilor comerciale, ca modalităţi eficiente de prevenire a furturilor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !