Campanie OFL-PNL pentru sanatate

lucia varga
lucia varga
Liberalii vor demara o campanie de conştientizare a populaţiei despre importanţa sănătăţii.

Organizaţia de Femei din cadrul PNL va derula la nivel naţional o campanie de informare şi conştientizare despre importanţa modului de viaţă sănătos. Preşedinta OFL, deputata Lucia Varga, a anunţat că se vor măsura glicemia şi tensiunea arterială în toate judeţele. În Bihor, campania va debuta săptămâna viitoare, la Lugaşu de Jos.

Plus chestionar

Cei ce vor răspunde apelului lansat de liberali vor primi spre completare şi un chestionar, despre care Lucia Varga spune că PNL va ţine cont în demersurile sale viitoare. Oamenii vor fi întrebaţi dacă cred că este sau nu necesară reluarea programului setului de analize medicale gratuite derulat de Guvernul Tăriceanu. Alte întrebări vor viza oportunitatea efectuării testului Papanicolau pentru femeile de peste 45 de ani şi a mamografiilor, dacă ar fi oportun ca lla orele de dirigenţie să se discute despre transmiterea bolilor sexuale sau dacă ar fi necesare stimulente salariale pentru personalul medical din mediul rural şi de la cabinetele şcolare.

Lidia Popa, cea care se ocupă de derularea programului, spune că cetăţenii vor fi informaţi despre iniţiativa PNL, distribuindu-li-se în căsuţele poştale pliante. Pe un asemenea pliant, ce va fi folosit la Lugaşu de Jos, apar chipurile senatorului Cornel Popa, a Alinei Buzle (preşedinte OFL Lugaş) şi a deputatei Lucia Varga, fiecare cu un mesaj despre importanţa sănătăţii. Popa spune că de acţiune se va ocupa „personal de specialitate, colegi doctori şi asistente”.

Cu această ocazie, senatorul Popa a ţinut să spună că sănătatea a fost tot timpul în atenţia guvernării 2005-2008, punctând o serie de proiecte derulate în acea perioadă în Bihor: înlocuirea parcului Ambulanţei, iniţierea centrului de cardiologie şi a centrului oncologic, aducerea angiografului la Oradea, faptul că au fost puse la punct unităţile de primire urgenţe la Spitalul Judeţean şi la Spitalul Curteanu sau înfiinţarea centrelor de dializă.

C.C.

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !